Pølser i brunsaus med ertepure og gratinert blomkål
Categories FirstPrice produkter, Grønnsaker, Middag, OppskrifterPølser i brunsaus er en enkel hverdagsmiddag, men passer også utmerket som en søndagsmiddag. Her har jeg lagd en ertepure med nydelig grønnfarge som tilbehør. Og gratinert blomkål setter virkelig prikken over i`n. Her har jeg brukt pølser fra Firstprice som var i 50 % disken.
Du trenger: (4 porsjoner)
8 kjøttpølser
poteter til 4 personer
Brunsaus:
- 4 ss smør
- 4 ss siktet hvetemel
- 1 l grønnsaksbuljong (vann og 2 buljongterninger) Jeg har brukt kraften jeg kokte blomkålen i.
- Salt og pepper
Ertepure
• 1 pk frosne erter (250 g)
• 1 ss smør
• Salt, pepper, 1 ts sukker og chiliflakes
• 0.5 dl fløte
Gratinert blomkål finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/gratinert-blomkal-med-spekeskinke.html
Slik gjør du:
Sett først over potetene og lag gratinert blomkål. Da skal de være ferdig ca. samtidig.
Lag så brunsausen. Smelt smør i en panne, når smøret er nøttebrunt har du i mel. Brun jevningen til ønsket farge. Jeg liker min godt brun, blir en bedre smak på sausen.
Så har jeg i kraften jeg brukte til blomkålen. La koke 5 minutter slik at melsmaken forsvinner. Smak til med litt fløte (kan sløyfes) salt og pepper. Jeg har også i vegeta
Del pølsene i to og ha de i sausen. La di trekke der fram til resten av middagen er ferdig.
Ha erter i en liten kasserolle. Ha i krydder og fløte og kok opp.
Ha i smør og kjør med en stavmikser til du får en glatt pure. Smak til om den trenger noe mer krydder.
Da skal alt være klart for servering folkens. Serveres gjerne med litt tyttebærsyltetøy