Dette er mat du virkelig vil minnes i lang tid. Pulled pork er jo fantastisk godt, men visste du at skinkeknoke passer ypperlig til dette. Bare prøv selv. Her serverer jeg med en nydelig hjemmelaget broccolisalat og bbq-saus.
Du trenger
(til 4 personer)
2 små skinkeknoker eller 1 stor
4 dl vann
2 dl øl eller eplejuice
5 laubærblader
4 fedd hvitløk
0.5 ts grov pepper
Tilberedning
Sett ovnen på 150 grader. Legg svineknoken i gryta, og hell over vann og øl. Ha oppi krydder og hvitløk og sett lokket på gryta.
La gryta stå i ovnen ca 4 timer. Kjøttet er ferdig når du ser at det nesten faller av beinet.
Broccolisalat
1 broccoli
1 boks mais
2 middels store gulrøtter
0.5 stk rødløk
2 ss majones
2 ss lettrømme
2 ss yoghurt naturell.
Kutt gulrot i tynne strimler eller rasp de. Del broccoli i små buketter. Kutt rødløk smått.
Bland en bolle med rømme, majones og yoghurt. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen grønnsakene og rømmeblanding.
Dryss gjerne over litt persille før servering
Barbequesaus
1 boks hermetiske tomater
3 ss rørsukker
3 ss worchestersaus
2 ss rødvinseddik
Litt sitronsaft
salt og pepper.
Ha alle ingrediensene i en liten kjele. Kok opp og la blandingen putre på svak varme. Smak til underveis om du synes sausen trenger mer sukker, mer eddik eller mer worchestersaus. Bruk stavmikser for en finere konsistens. Og bruk sukkerkulør om du vil ha den mørkere.
Avkjøl og ha i en skål eller i et glass.
Da er det bare å servere
Her i huset er vi også veldig glad i knoker, så takk for at du legger ut oppskrift som dette
Dette så godt ut. Bruker du røkte eller urøkte knoker? Serverer du kokte poteter til?
Skinkeknoker er røkte, om ikke heter det svineknoker. Nei, til disse har jeg kun det som står i oppskriften. Trenger ikke noe mer😃
Jeg har en røkt juleskinke igjen fra jul, kan jeg bruke den i stedet for skinkeknoke?
Om den er ferdig kokt er det vanskelig😊
Dette må jeg prøve, ser veldig godt ut 🤩
Hva er forskjellen på rørsukker og vanlig sukker ?
Rørsukker er brunsukker. Bare i strø istedenfor de posene. Brunt perlesukker for å sammenligne😉
mmm Lagde dette til middag i dag. Veldig godt. Kokte i leirgryte i 5,5 timer og brukte en boks med mørkt øl og bare litt vann.
Sambo vil ikke ga dressing, så salat og dressing ble servert hver for seg. Blir garantert ikke siste gangen dette kommet på bordet.
Så bra😋
du lager så god mat og som høres helt nydelig ut. har en stor røkt knoke i fryseren så denne skal jeg lage til middag på torsdag 😀👍🇧🇻🇧🇻
har du med både skinn og fett når du river opp kjøttet,eller er det lett å ta det bort,før kjøttet rives, har en mage/tarm som ikke vil ha for feit mat,mister vel mye av smaken vist jeg skjærer bort fette før koking🤔
Det faller fort av når du river i fra hverandre. Ingen her i huset som vil spise det heller😂
hoppsann..kan jeg lage det her i slow Cooker?
Det kan du😋Blir jo bedre da😀
Vil alt du legger ut på FB komme i boka di??
Legger helst ikke så mye fra boka ut de siste månedene, men noen få kommer😊
dette har jeg prøvd, men kokte/trekte den ikke nok så det ble godt og spise med en god fløte saus med kraft av knoken og helt vanlig kokte mandelpotet og og litt karamelisert brokoli
Så mye godt!
Jeg ELSKER mat som lager seg selv mens jeg gjør andre ting, evt mens jeg er på jobb.
Vi er mange i familien så ville satset på 2 store skinkeknoker til oss, i langstekingsform fra Tupperware. Hvordan tror du jeg finner disse knokene hvis jeg lar dem stå i 8 timer på 150 grader? 😅 Blir det fadese, bør jeg da redusere temperaturen tror du? Vurderer å invitere mine foreldre da min mamma har bursdag, og dette er helt i hennes gate 😀
jeg har en svineknoke jeg ikke vet hva jeg skal bruke til. Går det å lage dette selv om den ikke er røkt/saltet…
Det går helt fint😊Ha i litt ekstra krydder bare😊
Hei. Har også en urøkt knoke som jeg tenkte å bruke . Hva slags ekstra krydder passer fint?
Lag en rub😊Salt,pepper,paprika, brunsukker og litt chili funker fint😊