Pulled pork skinkeknoke

Categories Glutenfri, Middag, Oppskrifter, Svin

Dette er mat du virkelig vil minnes i lang tid. Pulled pork er jo fantastisk godt, men visste du at skinkeknoke passer ypperlig til dette. Bare prøv selv. Her serverer jeg med en nydelig hjemmelaget broccolisalat og bbq-saus.

Du trenger

(til 4 personer)

2 små skinkeknoker eller 1 stor

4 dl vann

2 dl øl eller eplejuice

5 laubærblader

4 fedd hvitløk

0.5 ts grov pepper

Tilberedning 

Sett ovnen på 150 grader. Legg svineknoken i gryta, og hell over vann og øl. Ha oppi krydder og hvitløk og sett lokket på gryta.

La gryta stå i ovnen ca 4 timer. Kjøttet er ferdig når du ser at det nesten faller av beinet.

Broccolisalat

1 broccoli

1 boks mais

2 middels store gulrøtter

0.5 stk rødløk

2 ss majones

2 ss lettrømme

2 ss yoghurt naturell.

Kutt gulrot i tynne strimler eller rasp de. Del broccoli i små buketter. Kutt rødløk smått.

Bland en bolle med rømme, majones og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

Bland sammen grønnsakene og rømmeblanding.

Dryss gjerne over litt persille før servering

Barbequesaus

1 boks hermetiske tomater

3 ss rørsukker

3 ss worchestersaus

2 ss rødvinseddik

Litt sitronsaft

salt og pepper.

Ha alle ingrediensene i en liten kjele. Kok opp og la blandingen putre på svak varme. Smak til underveis om du synes sausen trenger mer sukker, mer eddik eller mer worchestersaus. Bruk stavmikser for en finere konsistens. Og bruk sukkerkulør om du vil ha den mørkere.

Avkjøl og ha i en skål eller i et glass.

Da er det bare å servere

22 kommentarer

22 thoughts on “Pulled pork skinkeknoke

  1. Dette så godt ut. Bruker du røkte eller urøkte knoker? Serverer du kokte poteter til?

    1. Skinkeknoker er røkte, om ikke heter det svineknoker. Nei, til disse har jeg kun det som står i oppskriften. Trenger ikke noe mer😃

    1. Rørsukker er brunsukker. Bare i strø istedenfor de posene. Brunt perlesukker for å sammenligne😉

  2. mmm Lagde dette til middag i dag. Veldig godt. Kokte i leirgryte i 5,5 timer og brukte en boks med mørkt øl og bare litt vann.
    Sambo vil ikke ga dressing, så salat og dressing ble servert hver for seg. Blir garantert ikke siste gangen dette kommet på bordet.

  3. har du med både skinn og fett når du river opp kjøttet,eller er det lett å ta det bort,før kjøttet rives, har en mage/tarm som ikke vil ha for feit mat,mister vel mye av smaken vist jeg skjærer bort fette før koking🤔

    1. Det faller fort av når du river i fra hverandre. Ingen her i huset som vil spise det heller😂

  4. dette har jeg prøvd, men kokte/trekte den ikke nok så det ble godt og spise med en god fløte saus med kraft av knoken og helt vanlig kokte mandelpotet og og litt karamelisert brokoli

  5. Så mye godt!
    Jeg ELSKER mat som lager seg selv mens jeg gjør andre ting, evt mens jeg er på jobb.
    Vi er mange i familien så ville satset på 2 store skinkeknoker til oss, i langstekingsform fra Tupperware. Hvordan tror du jeg finner disse knokene hvis jeg lar dem stå i 8 timer på 150 grader? 😅 Blir det fadese, bør jeg da redusere temperaturen tror du? Vurderer å invitere mine foreldre da min mamma har bursdag, og dette er helt i hennes gate 😀

  6. jeg har en svineknoke jeg ikke vet hva jeg skal bruke til. Går det å lage dette selv om den ikke er røkt/saltet…

  7. Hei. Har også en urøkt knoke som jeg tenkte å bruke . Hva slags ekstra krydder passer fint?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *