En enkel og god bbq-saus som passer til så mye mer en bare grillmat. Her i huset bruker vi den også til stekt kylling, knoker, burgere etc.
Om du vil, kan du hakke opp litt chili og koke med.
Du trenger
1 boks hermetiske tomater
3 ss rørsukker
3 ss Worcestersaus
2 ss rødvinseddik
Litt sitronsaft
salt og pepper.
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene i en liten kjele. Kok opp og la blandingen putre på svak varme. 10-15 minutter
Smak til underveis om du synes sausen trenger mer sukker, salt, pepper, eddik eller worchestersaus.
Om du ønsker en glattere konsistens, bruk en stavmikser. Vil du ha litt mørkere farge, bruk litt sukkerkulør.
Avkjøl og ha i en skål eller i et glass.
10 kommentarer
Takk for gode tips og fine oppskrifter. Har allerede laget mange av rettene. Og alle i husstanden er kjempefornøyd med maten og tilbehør. Et spørsmål ang BBQ sausen: Hvor lang er holbarhetstiden på den? Mvh V. Eliassen
Takk for det😃Har laget flere forskjellige slike sauser, og de holder ganske mange måneder😃
Glemte du chilien i sausen? Eller var den bare til pynt? Hehe
Ligger på toppen i gryta den😀Skulle gjerne hatt i mer, men da spiser ikke ungdommen i hus den😀
Bruker du krydder på feks. kylling i tillegg?
Ikke om jeg pensler kyllingen med bbq. Kun om jeg har den ved siden av😀
Hei.Kan eg spørre om sjampingnon….det svarte under soppen.Skjærer du det bort eller berre bruker du soppen slik den er ?
Bruker alt som det er😀
Hva med litt Honning i også, for å bruke som glaze……? 😉
Ja, er nok godt det også😀Men da kan du egentlig ikke ha den på under steking. Honning skal ikke varmebehandles. Ikke at jeg bryr meg så mye. Gjør det ofte😂