Reker, loff og majones er jo en skikkelig slager i de tusen hjem. Lager du et godt hvitløksbrød istedenfor loff. Så får du en bedre smaksopplevelse syns jeg. Og det har jeg gjort her. Oppskrift på reker trenger dere vel ikke. De fleste kan pille reker.
Du trenger
Reker
Bordsmør eller ekstra hvitløkssmør
Majones ev. aioli
Crispsalat
Sitron
Dill eller gressløk
Hvitløksbrød
Et landbrød eller vanlig brød
150 gram smør eller margarin
3 fedd hvitløk
3-4 ss finhakket gressløk
Slik gjør du
Romtemperer smør eller margarin
Press hvitløk i smøret og bland inn gressløk. La helst stå i 30-60 minutter, så smakene får satt seg litt
Finn fram brødet. Kutt brødet på tvers og langs, men ikke helt igjennom. Det skal henge fast i bunnen. Rutene skal være ca. 2•2 cm
Smør hvitløkssmøret på hele brødet. Få det ned i alle sprekker også
Stek brødet på 200 grader i ca. 10 minutter
La det avkjøle litt før servering. Dryss gjerne over litt persille eller gressløk.
Da er det bare å kose seg med reker folkens. Og gjerne litt øl og hvitvin inntil.
Jeg simpelthen elsker reker. Det hvitløkdbrød skal prøves.
Ja, greit med litt forandring😀
Kjempegodt
Takk for tips! Godt brød er viktig!😊
I all verden!! For en god ide. . Dette må jeg prøve snart. Takk Tom. . igjen