Rødsaus til riskremen laget på julebrussaft

Categories Oppskrifter

Jeg har testet julebrussaft som ren saft, med boblevann og som gele. I dag ville jeg prøve meg på rødsaus av Fun Light sin julebrussaft.
Å lage rødsaus er ingen tryllekunst. Er bare å koke opp saften du ønsker saus av. Så jevner du med potetmel eller maizena. (Og vann)

I dag brukte jeg maizena. Blandingsforhold på safta var 1 til 3. Litt sterk må den være for å få litt smak. Du skal jo også ha vann i jevningen, så det gjør også at den blir litt svakere.

Sausen blir jo selvfølgelig rosa. Det er ikke til å unngå. Så om du vil ha en sterkere rødfarge må du bruke rødfarge. (konditor eller matfarge)

Men jeg syns hjemmelaget saus skal se hjemmelaget ut og ikke knall rød som du får kjøpt ferdig.

Sausen den ble god den. Kanskje ikke like godt som bringebærsaus som jeg er vant til. Men et godt sukkerfritt alternativ. Og det smakte faktisk julebrus. Så anbefales virkelig.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *