Saftig glutenfri banankake med sjokolade

Categories Baking, Frukt og bær, Glutenfri, Kaker, Restemat

Enkel og god oppskrift på glutenfri banankake i form med sjokoladebiter. Bruk overmodne bananer og lag en saftig kake med god holdbarhet, ha i sjokoladebiter rett før steking. Du kan selvfølgelig bruke vanlig hvetemel om du ønsker. Ta også vekk fiberhusk da.

Du trenger:

(ca. 1 liter form eller litt større)

4 stk bananer , overmodne

3 stk egg

100 g (1.2 dl)nøytral olje , f.eks rapsolje eller soyaolje

400 g glutenfritt mel eller hvetemel

1 ss fiberhusk

150 g sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

1 ts kanel

100 g valgfri sjokolade

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader, og kle en brødform med bakepapir.
Mos bananene med en gaffel til en bananpurè. Tilsett eggene og rør til de er godt blandet inn. Rør inn oljen.
 
Sikt inn de tørre ingrediensene og vend sammen med en slikkepott.
Ikke rør for mye, da blir konsistensen veldig hard.
Vend inn sjokoladebiter rett før steking.
Ha røren over i brødformen
Stek i ca. 50-55 minutter (midt i ovnen. Over/undervarme.
Pynt for eksempel med litt banan og honning. Server gjerne med litt is
2 kommentarer

2 thoughts on “Saftig glutenfri banankake med sjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *