Serinakaker smaker kjempegodt og jeg mener det ikke blir skikkelig jul uten denne kaken. Her kan du velge selv om du vil ha hakkede mandler, perlesukker eller begge på toppen. Disse bakte vi i går, og her får dere oppskrift som skal holde til ca. 30 serinakaker:
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g smør
- 100 g sukker
- 1 stk. sammenvispet egg
Pensling og dryss:
- 1 stk. sammenvispet eggehvite
- 1 dl hakkede mandler eller perlesukker
SLIK GJØR DU
- Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.
- Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne natten over. Det er enklere å arbeide med kald deig.
- Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på et bakepairkledd stekebrettet.
- Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkede mandler/perlesukker. Stek midt i stekeovnen på 200 °C ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.
- Oppbevar kakene i en tett boks.
1 kommentar
bruk samme oppskrift,men ha i kanel = kanelkjeks . veldig gode
samme deig: del i to,kakao i ene delen. samle deigen og legg deigen på hver andre og lag kule= sebrakake