Sjokoladesnurrer

Categories Baking, Dessert, Kaker, Oppskrifter

Disse snurrene er fantastisk gode og alle sjokolade elskeres drøm. Bruk det sjokoladepålegget du liker best. Her har jeg brukt Nutella, men går like fint med nugatti eller FirstPrice sine sjokoladepålegg.

(I dag har jeg delt denne oppskriften i to)

Du trenger: (Ca. 28 snurrer)

  • 15 dl hvetemel
  • 2.5 dl sukker
  • 3/4 ts salt
  • 150 g smør
  • 4.5 dl melk
  • 1.5 pk gjær
  • 2 egg
  • 2 ss kakao pulver
  • Sjokoladepålegg
  • Pærlesukker
  • Sjokoladesaus eller smeltet sjokolade

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bakebolle.

Varm opp melk og smør i en kasserolle. Avkjøl til fingervarmt. Du kan også røre ut gjæren i melken når den er fingervarm.

Tilsett melkeblandingen i bollen med tørrvarer og elte deigen godt i 10 minutter

Sett deigen til heving i 40-50 minutter

Når deigen er ferdig hevet har du den på benken og knar den godt.

Bruk en kjevle og kjevl ut et rektangel av deigen. Prøv å få den like tykk hele veien.

Smør på sjokoladepålegg

Rull sammen deigen til en pølse og del opp i emner. Ca. 2 cm tykke.

Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir

Dryss over litt pærlesukker og la etterheve i 30 minutter.

Stekes på 200 grader i ca. 18-20 minutter. Avkjøl på rist

Ha over litt sjokoladesaus før servering

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *