Fiskesuppe er jo bare nydelig godt. Og det tar ikke lange tiden å lage en god suppe heller. Denne er lagd på fiskebuljong, men du kan jo selvfølgelig lage fiskekraft selv.

Til denne suppen trenger du: (4 personer)

  • 1 løk
  • 3 gulrot
  • 4 laksestykker (jeg bruker FirstPrice sine)
  • 3 buljongterninger (fisk)
  • 1 liter vann
  • 1 dl fløte
  • 4-5 reddik
  • 0.5 stk paprika
  • 3-4 stilker vårløk
  • Salt og pepper

Maizena og vann til å jevne suppen, dette er valgfritt. Kan spise tynn suppe også

Slik gjør du:

Kutt opp paprika, vårløk, løk og gulrot

Skjær reddik i skiver

Ta skinnet av laksen og del laksen i terninger

Fres grønnsakene i en kasserolle eller dyp panne med litt olje. Ca. 2 minutter

Fyll opp med vann og tilsett buljongterninger. La koke i 2-3 minutter

Om du vil jevne ut suppen med maizena og vann gjør du det nå. Jevn til ønsket tykkelse.

Tilsett fløten og smak til med salt og pepper

Ha så i laksebitene og reddik. La dette kun trekke i suppen i 3-5 minutter. Du kan røre med det samme du tilsetter fisken, men ikke etterpå. Laksebitene må være hele.

Da er det bare å servere. Jeg serverte med litt loff.

1 kommentar

1 thought on “Toms fiskesuppe med laks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *