Smørdampet torsk i folie

Categories FirstPrice produkter, Fisk, Middag, Oppskrifter

Denne retten kan du lage med de fleste fiskesorter, godt blir det uansett. Er selvfølgelig best med skrei, men det har man sjelden lommebok til å kjøpe. Her bruker jeg torsk fra FirstPrice istedenfor. Er 800 gram filet i posen og jeg bruker 200 gram til hver porsjon.

Du trenger:

Kokt potet til 4 personer

800 gram torsk

4 ss smør

1 gulrot

1/5 purreløk

4 ts gressløk

salt

pepper

Slik gjør du:

Riv ganske store ark fra aluminiumsfolie.

Fordel fisken i midten av hvert ark

Ha over litt salt og pepper

Fordel raspet gulrot over fisken

Kutt så opp litt purreløk som du strør over

Ha på gressløk og smør

Lukk aluminiumsfolien helt. Skal ikke være åpning

Legg de i en ildfastform/stekebrett og sett de i ovn på 200 grader i ca. 10-12 minutter. Varierer litt etter hvilken fisk og tykkelse. Disse var perfekt ved 12 minutter.

Server foliepakkene med kokte poteter. Jeg tar fisken over på tallerken, men det er valgfritt. Jeg har også smeltet litt smør med persille i. Alltid godt med litt ekstra smør.

Da er det bare å nyte.

20 kommentarer

20 thoughts on “Smørdampet torsk i folie

    1. Nei, den må være forvarmet😃Det skal stå, settes inn i kald ovn i oppskrifter. Om den skal det. Og det er svært sjelden.

  1. Nydelig ,,men jeg rasper ikje gulrot .Tynne sraver å så har jeg kålrot med .Litt sitron gjør susen “

  2. Jeg har steinbit som jeg tenker å tilberede på denne måten i morgen. Det gleder jeg meg til! Jeg skal smelte smør med kapers og gressløk, er veldig godt til fisk.

    1. Greit å vente til du har brettet opp kanter først😀Så er det bare og ha i en skvett😋Så lukke helt igjen

      1. Vi fikk torskvi garnet igår. Jeg lagde denne retten etter din anvisning
        Kjempegodt👏
        Torsken var ganske stor så det holdt med et stort stykke til hver
        200 gr og 17 min
        Tusen takk for maten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *