Hvitløk kokt i olje gir en fantastisk smak!

Disse hvitløkene er ekstremt gode og passer i mange retter og sauser. Du kan også eventuelt legge litt kryddersmak i glassene. Timian, gressløk, vårløk, laurbærblad etc.

Konfiterte hvitløk er hvitløk som har kokt forsiktig i olje og oppbevares i glass. Hvitløken blir gylden og gir en fantastisk smak av mild hvitløk. Oljen blir selvfølgelig også veldig god. Bruk oljen og hvitløkene i matretter, dressinger og sauser. Disse gyldne hvitløkene smaker så utrolig godt!

Del hvitløken opp i båter. Skjær av tupp på hvert fedd og fjern skallet.

Legg hvitløksfeddene i en liten kjele og hell over oljen. Jeg har brukt en olje fra GAEA. Du kan gjerne bruke raps om du vil.

Skru varmen på medium varme og vent til det begynner å boble forsiktig rundt hvitløksfeddene. Skru ned varmen så det kun kommer små bobler. De skal ikke friteres, men trekke i oljen.

La stå i 1 1/2 time til hvitløksfeddene er blitt gyldne og myke.

La kjøle seg ned til romtemperatur i kjelen.

Hell over på et lufttett rent glass.

Oppbevares i kjøleskap. Nå har du laget herlige konfiterte hvitløksfedd og i tillegg har du en herlig hvitløksolje. Bruk dem i alle retter du liker hvitløk. Disse er farlige gode som snacks også. Hvitløken holder 2-3 uker i kjøleskap.
Du kan også gi bort i gave til noen du er glad i♥️

1 kommentar

1 thought on “🧄Nydelig Konfitert hvitløk🧄

  1. Tusen takk Tom Det var den konfiterte jeg mente. Da blir det å stå med det i morgen.
    Er glad i hvitløk,så jeg gleder meg til å smake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *