Calzone er en innbakt pizza. Retten stammer fra Italia, og er oftest fylt med ost, kjøtt og grønnsaker. Dette er en tacovariant av calzone. Jeg bruker kjøttdeig fra FirstPrice med 50% grønnsaker. Du velger selv hvilken du bruker. Disse er også fine og ha liggende i fryseren, så derfor er denne oppskriften litt større en bare en middag for 4. Her får du ca. 25-30 stk om du lager den størrelsen jeg har gjort her.

Først må du lage en deig. Og da trenger du:

4 ss smør

6 dl helmelk

1 pakke tørrgjær

1 kg hvetemel

2-3 ss pizzakrydder

0.5 pose tacomikskrydder

Slik gjør du:

Varm opp melk og smør i en kasserolle til det er fingervarmt.

I en bolle har du alt det tørre

Bland melk og smør i melet. Elte deigen godt. Du kan bruke kjøkkenmaskin om du ønsker, men jeg syns det går like greit med henda. Er jo ikke store deigen.

Sett deigen til heving i 45 minutter.

Til fyll trenger du:

400 gram kjøttdeig

1.5 pose tacomikskrydder

1 boks mais

0.5 løk

3 mozzarella

1 glass salsasaus

Slik gjør du:

Stek kjøttdeig, ha i løk og mais og ha i 1.5 pose tacomikskrydder og 0.5 dl vann. La småkoke i 5 minutter.

Del opp mozzarella i skiver

Kna deigen godt på benken. Del i to emner, da blir den lettere å jobbe med.

Kjevle ut deigen på benken

Stikk ut rundinger etter ønsket størrelse. Jeg bruker en syltetøyboks.

På ene halvdelen har du litt tacosaus

Så fyller du på med litt kjøttdeig, mais og løk

Så har du litt ost på toppen

Brett så over den andre halvdelen. Press ned med en gaffel så deigen fester seg. Det blir også et fint mønster av dette. Litt gris blir det om fyllet tyter ut, men ikke klem for hardt.

Legg de på et stekebrett med bakepapir. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter

Server med salat, rømme, tortillachips og salsasaus.

1 kommentar

1 thought on “Taco-Calzone

  1. dette høres bare så enkelt og godt ut, men gjærdeig er alltid et problem her i huset, men jeg skal prøve dette, god mat til lunsj til min mann da han er på jobb🙈😀👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *