Reklame | Bakeren og kokken
En nydelig pastarett med kylling og blåmuggostsaus det her. Ja, du må nesten like osten for å spise denne. Den setter ganske så mye smak til denne retten. Bruker kyllingfilet som jeg steker i ovn til denne middagen.
Du trenger
( til 4 personer)
2 store kyllingfilet + valgfritt krydder på og litt olje
250 gram fersk tagliatelle
125 gram blåmuggost og 25 gram til topping
100 gram frisk spinat
2 dl fløte
0.5 dl av pastavannet
0.5 stk rødløk
0.5 stk rød paprika
Salt etter smak
Kvernet pepper etter smak
Noen friske basilikumblader til topping
1 ss smør til steking
Slik gjør du
Først gnir du kyllingfilet inn med krydderet du ønsker, og litt olje. Jeg bruker kun paprikakrydder, salt og pepper her. Så steker jeg de i ovn på 200 grader i ca. 35 minutter.
Kutt opp paprika og løk i mindre biter
Kok pasta etter anvisning på pakken
Smelt smør i en panne. Fres vårløk og paprika ett minutt. Ha i spinat og fres 1-2 minutter til.
Ha fløte i panna og litt av pastavannet. La det koke inn litt. (2-3 minutter)
Rør inn osten i mindre biter, og smak til sausen med salt og pepper
Bland inn den kokte pastaen og kyllingfilet kuttet i skiver. Jeg sparer noen skiver til å legge på toppen etterpå
Topp det hele med litt blåmuggost og frisk basilikum før servering. Gjerne litt ekstra kvernet pepper også, men det er valgfritt.
Bakeren og kokken har et stort utvalg stekepanner. Så sjekk de gjerne ut Her
nam dette ser digg ut
Utrolig godt var det. Og ikke minst veldig mettende🤤
Hei. Har du noe forslag til en litt mindre smakssterk ost i denne retten?😀
Da er nok parmesan utelukket også kanskje. Da ville jeg brukt en neve Jarlsberg😊
Takk for svar😀
Ser veldig godt ut, men har du et forslag til noe annet enn spinat?
Spinat er ikke helt førstevalget her, hvis du forstår 🙂
Du kan bruke asparges. Del i mindre biter og fres sammen med løk og paprika.