Tilslørte bondepiker er en nydelig dessert, men da er det brukt epler. I denne oppskriften bruker jeg rabarbra. Du kan enten bruke rabarbrasyltetøy eller rabarbragrøt. Jeg bruker sistnevnte. Og siden rabarbra er litt surt, så får denne navnet «Tilslørte & småsure bondegutter» Den perfekte blanding av søtt og syrlig, mykt og knasende.
Oppskrift på grøten legger jeg i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/rabarbragrot.html
Du trenger til 4 porsjoner:
3-4 dl rabarbragrøt
2 ss sukker
2 ss smør
6 ss brødrasp
1 ts malt kanel
3 dl kremfløte
Slik gjør du:
Smelt smør og sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
Pisk fløten luftig.
Anrett rabarbragrøt, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass. Du velger selv størrelse på glass. Jeg har brukt litt forskjellig her.
Pynt gjerne med litt rabarbra, mynte etc. Server med en gang og gjerne på et rabarbrablad
Hei, da må du prøve vår variant tilslørt “hyttepiker” blander sammen rabarbra syltetøy kokt med litt vanilje stang eller sukker, blandet med rørt jordbær, ellers som tradisjonell, for lettere variant bruk vaniljekrem.
Det må jeg prøve☺️
Toppet med eplegranité blir det enda friskere. Grønne epler, sitronmelisse og sukkerlake i blender og så på frys. Skrap av is og topp denne desserten med det. Helt nydelig!
Høres nydelig ut ja☺️