Eggtrikset du kanskje ikke visste om

Categories Tips og triks, fakta og råd

Reklame | Bakeren og kokken

Jeg har ofte skrevet om måter du kan koke og skrelle egg, uten at egget henger fast i skallet. Dette trikset har jeg testet ut mange ganger med samme resultat hver gang, også på dagferske egg.

Det hele er ganske så enkelt. Du skal kun tilsette 1 god ts bakepulver i kokevannet.

Kok egga slik du selv liker de. Ha de så i kaldt vann noen minutter.

Da vil du se at skallet går veldig enkelt av når du skreller egga. Enkelt ikke sant?

Det funger også fint med en ts salt i kokevannet. Det gjør alltid jeg.

Her kan du lese noen andre tips

Kanskje du vil ha en eggkoker istedenfor? Sjekk ut denne HER

50 kommentarer

50 thoughts on “Eggtrikset du kanskje ikke visste om

  1. Hei Tom.
    Først, takk for alle oppskrifter og tips. Ekstra flott at du legger ut bilder under prosessen.
    En annen ting…. Noen må slanke seg 😉 Lever veldig mye på salater, wok og grovkuttede grønnsaker med svinekjøtt og kylling.
    Ferdige sauser til wok inneholder ofte veldig mye sukker. Har du tips til å lage mager saus selv?

    1. Ja, bruk en halv maggi kjøttkraft løst opp i vann i stedet for salt og melk. Til slutt en fløteskvett hvis sausen er hvit

  2. Det var jeg som spurte deg om dagsferske egg og så var du grei å testet det ut 👍 Aldri hatt problem med å få fine, skrelte egg etter at jeg begynte med dette. Takk for mange gode og enkle å følge oppskrifter

  3. Bakepulver. Menes det norsk bakepulver elle amerikansk bakingsoda som er omtrent det samme som krystallsoda?

      1. Natrontips
        Natron kan brukes til mye, bl.a.til rengjøring. Men det er dyrt å kjøpe en liten boks i hylla i matbutikken. I helsekost butikker kan man kjøpe 1 kg for under 80 kr.

        1. takk for det tipset. mye man kan bruke natron og sitron til, hjelper pånå bleke tenna og rengjørong av ovner etc

      2. Vet ikke helt hva man skal med bakepulver. Har skyllt eggene i kaldt vann i alle år like etter koking og skallet har løsnet uten problemer.

    1. I eggkoker snur man breiere enden av egget opp og stikker hull i skallet, det er hulrom i enden så når egget er kokt begynner du med å skrelle av på den breie enden og da kommer skallet og hinnen av veldig lett😉

      1. Egget, som er kokt i eggkoker, må ned i kaldt rennende vann en stund, og så skrelle av skallei. uten mere drikkevarer.🥰

  4. Hvis du hardkoker flere egg til oppbevaring, bør de ligge skrellet i vann i kjøleskap eller hva?

    1. Skal de oppbevares veldig lenge burde du sylte de. Varer ei stund i vann også, men må bytte vann innimellom😃

      1. Tenkte at man koker opp kanskje ti stk, til de neste tre, fire dagene (og at de er ferdig skrelt når man tar de ut 🙂

  5. Hvorfor funker ikke det trikset bestandig? Noen egg er svært gjenstridige i skallet! Har også forsøkt med litt eddik i kokevannet, vanskelig og si, muligens litt bedre effekt. Det trikset jeg syns har best effekt, er trikset med å ha eggene i et tett glass og fylt med vann, riste dette til skallene er helt knust. Sistnevnte er det jo litt mer pes med da!

  6. Gosj, amerikansk matside… kjære vene dette er jo basic lærdom fra mor… og bestemor… Gudbrandsdalen 🙄

    1. Ja det har jeg også fått med meg fra barnsben av. Pluss at mamma la en fyrstikk i vannet når hun kokte egg, da skulle ikke egge sprekke gjorde om det gjorde det Randi ikke hviten ut. 😊. Bra at gamle eller ny triks komme ut.

  7. Leste nyss og har prøvd; med gode gode opplevelset. ..at om du hard koker eggene og så når du har avkjølt de og tømt av vannet.. Kan du bare riste de I kjelen forsiktig; men hardt nok, at skallet knuses ..da er de vips enkle å skrelle. “Bakepulver” koster i dag 💸🙈😂🥰

    1. Har aldri egg stående kaldt. Bruker så pass mange at de aldri når å bli ødelagt☺️

      1. Norske egg er tull å ha i kjøleskap, pga strenge norske bestemmelser ang høns-egg produksjon holder de over 3 mnd på benken. Snu esken oppned hver mnd , så plommen sentrere seg i skallet.

          1. Skallet går veldig fint av, om du skreller de under vann…..fleks. i pannen når de er avkjølt i kaldt vann😊 Dette gjør jeg på jobben min😊

  8. Bruk en teskje og lakk i den tykke enden til den sprekker litt opp. Avkjøl i kalt vann. Funker for meg

  9. Hvorfor skal alt gjøres så komplisert. Det å få skallet av hardkokte egge er meget enkelt. Når de er kokt ferdig så gir du dem sjokke med kaldt vann, og ruller dem inne i handflaten og skallet vil falle av. ALDRI PROBLEMER.

  10. At skallet er vanskelig å få av betyr at eggene er ferske. Vi som har verpehøner kjenner at det er en god følelse ❤️
    og egg er perfekt, selv om de ikke ser ut som på bilde! De gir alt vi trenger, utenom C vitamin.

  11. Jeg har aldri hatt problemer med å skrelle egget😅
    trodde ikke det var et problem som mange har, det å få skrelt egget, siden det alltid har gått så greit når jeg har skrelt.

    1. Det er sjelden jeg har problemer med det, men mange har😁Så da må jeg jo komme med tips til de

  12. Jeg tar en teskje og banker i den tykkeste enden av egget( ca 5 ganger) til jeg hører et lite smell,da sprikker hinden inni egget.koker og skylder eggene i kaldt vann.ikke slå for hardt på egget,bare lett.fungerer alltid.😃

  13. Jeg bruker eggekoker og kan derfor ikke bruke hverken natron eller eddik eller annet. Andre råd. Trodde eggene var gamle når de ga problemer ved skrelling

  14. Dette skal prøves 🙂 Irriterer meg “grønn” når egget blir mindre og mindre etter hvert som jeg pirker skallet av!
    Takk for tips!

  15. Jeg bruker egg koker, kan vel ikke ha bakepulver i den? hvordan bruke dette trikset i egg koker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *