Reklame | Bakeren og kokken

En nydelig torskemiddag dette. Torsk bakt i ovn, i fløtesaus med løk. Blir jo nesten ikke bedre en det. Jeg serverer kokt potet og gulrot til denne retten.

Du trenger

(til 2 personer)

400 gram torsk i stykker

3 vårløk

1 løk

3 dl kremfløte

1 ss smør

Salt

Sitronpepper

Potet til 2 personer

Gulrot til 2 personer (jeg brukte 1 stor)

Slik gjør du

Sett potet på kok eller damp. De siste 8 minuttene har jeg i gulrotbiter.

Sett ovnen på 200 grader

Tørk av torskestykkene og krydre de med salt og sitronpepper på begge sider

Kutt opp løk og vårløk

Smelt smør i en varm panne og fres løken til den blir blank

Ha i fløten og la de koke litt inn så fløten tykner. Jeg smaker til med litt salt og pepper.

Om du ikke har en stekepanne som tåler ovn, må du ha sausen over i en ildfast form.

Legg i fiskestykkene

Sett formen inn i ovn. Bak fisken til den er ferdig. Tid varierer litt etter tykkelsen på fisken, men 6-8 minutter.

Da er det bare å servere

Ønsker du en slik dampinnsats jeg bruker. Da kan du få kjøpt den HER

16 kommentarer

16 thoughts on “Torskepanne

  1. Så kjempegodt, puttet i små broccolibuketter, det blir flere torskemiddager, Tom😊👍👍du har nydelige oppskrifter. Har du en bløtkakeoppskrift hvor kaken ikke klapper sammen?????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *