Gulrot- og eplekake

Categories Baking, FirstPrice produkter, Kaker, Oppskrifter

Reklame | Bakeren og kokken

En skikkelig saftig og god kake dette. Her har jeg slått i sammen to kaker til en, og resultatet ble bare wow! Så denne burde dere prøve folkens. Her har jeg lagd en liten rund en. Bruker 24 cm springform.

P.S: På ingrediensbilde oppdaget jeg at jeg hadde satt fram vaniljesukker istedenfor bakepulver, så beklager det.

Du trenger

3 epler

Perlesukker etter ønske

Kanel etter ønske

Gulrotkake

250 gr gulrot

4 egg

1.5 dl rapsolje

150 gr sukker

1 ts kanel

1 ss honning (kan sløyfes)

250 gr hvetemel

2 ts bakepulver

Slik gjør du

Skrell og kutt gulrot i mindre biter

Ha gulrot, egg og olje i en bolle. Kjør med stavmikser til du har en glatt røre.

Så bytter jeg over til visp. Tilsett sukker og honning. visp litt til

Tilsett siktet hvetemel, kanel og bakepulver. Bland godt sammen

Finn fram en liten springform. Kle bunnen med bakepapir, jeg smører også formen litt. Hell i røren

Skrell og kutt opp epler i båter. Dander de rundt på kaken. Dryss over kanel og perlesukker.

Stekes på 180 grader i ca. 40 minutter. (Midt i ovn) Bruk en strikkepinne eller grillspyd for å sjekke om den er ferdig.

La den avkjøle litt før du tar den ut av formen.

En skikkelig god stavmikser er gull verd og ha på kjøkkenet. Dette stavmiksersettet kan du kjøpe HER

11 kommentarer

11 thoughts on “Gulrot- og eplekake

  1. Bakte kaka og hadde den med på korseminar på Villa Lunde på lørdag. Da bytte jeg ut hvetemelet med glutenfri allbruks melblanding fra Elda bakeri. Kjøpt på meny her i Bø. Kaken smakte fortreffelig for de to som må ha glutenfri og oss andre. Kan anbefales å bruke oppskriften til glutenfri kake👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *