Urte & kryddersmør

Categories Middagstilbehør, Oppskrifter

På tide å fornye urtene i kjøkkenvinduet, bare smårester igjen. Da bruker jeg det som er igjen til nydelig urte & kryddersmør.

Lag ditt eget kryddersmør med urter, hvitløk eller krydder. Og la det smelte over biff, laks eller bakt potet. Det gir det lille ekstra.

Bland godt meierismør og ingredienser som hakkede, friske urter eller tørket krydder i en bolle eller kjøkkenmaskin. Smøret bør da være romtemperert og mykt. Jeg har brukt timian, persille, basilikum, hvitløk, chili, urtesalt og pepper.

Legg smørblandingen på et matpapir eller folie og rull det sammen til pølse. Legg pølsen kjølig eller i fryseboksen til smøret er hardt. Skjær smøret i skiver eller terninger ved servering.

Kryddersmør lager du enkelt selv på 1-2-3 og er som den perfekte prikken over i’en til grillmaten eller annet kjøtt eller fisk du steker i stekeovn eller panna.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *