Vegetar “lasagne” med søtpotet
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Middag, Oppskrifter, VegetarEn nydelig vegetar lasagne, der lasagneplater er byttet ut med søtpotet. Det blir jo ikke en lasagne uten pastaplatene, men en lik variant. Uansett smaker den fantastisk. Det er yngstejenta (Mina 15 år)som har satt sammen oppskrift og lagd den. Og hun håper dere liker den. Det kan jeg love at vi gjorde. Jeg overspiste, selv om jeg ikke skal det.
Ingredienser
(Holder til 4 personer)
Fyll:
1 Løk
1 Paprika
1 pk Hakka tomater
6 Champignon
6 små Tomater
1 pk røde linser
1 pk bønnemiks
2 ss tomatpuré
1 ss vegeta
1 ts paprikakrydder
1 ts peppermiks
1 ss smør eller olje til steking
Ostesaus:
2 Grønnsaksbuljongterninger
5 dl Vann
Maizena og vann til jevning
150 g Revet ost
Salt & pepper
1 dl Fløte
Annet:
2 Søtpotet som «plater»
2oo gr revet ost til topping
Salat og dressing til servering
Slik gjør du:
Kutt først opp grønnsaker i mindre biter.
Fres løk, paprika, tomat og champignon blankt i en panne med smør.
Skyll linser og bønner. Tilsett de i pannen.
Rør inn tomatpuré, 1 ts sukker og tilsett hakkede tomater.
La blandingen småputre i 5-6 minutter
Smak til med vegeta (eller salt) peppermiks og paprikakrydder.
Kok opp vann og buljong.
Jevn til sausen med maizena og vann. Skal bli litt tykk.
Smak til med fløte, salt og pepper. Tilsett ost
Skrell og kutt søtpotet i skiver på ca. 2 mm
Finn fram en ildfastform
(hun bruker 21•27 cm her)
Legg først et lag med fyll, så ett lag med søtpotet. Ostesaus oppå der igjen.
Gjenta en gang til
Topp med revet ost
Stekes på 180 grader i ca. 45 minutter
La hvile 20-30 minutter før servering
(tips: lasagne blir best om du lager den dagen før, og varmer den opp når dere skal spise)
Server med salat og dressing
Oj, den ser god ut og skal prøves👍 Takk for deling av oppskrift 😊
utrolig spennende rett hun går i sine foreldres fot spor,😀👍kjempe flink lovende kokke
Spennende 🥰