Den asiatiske bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller. I tillegg blir de veldig holdbare, selv etter tre dager er de gode å spise!

SLIK GJØR DU

Boller laget på tangzhong-vis er egentlig helt vanlige boller, som du tilsetter en jevning av melk og mel. Jevningen varmes opp til den blir tykk, og når den er avkjølt lager du bollene på vanlig måte, hvor jevningen er en del av deigen. Da får du veldig saftige og luftige boller.

Jevning

Start med jevningen. Rør sammen melk og mel i en kjele og varm opp på medium varme, til blandingen har blitt tykk. Rør hele tiden. Avkjøl jevningen til romtemperatur.

Bolledeig

Bland sammen mel, sukker, tørrgjær (hvis du bruker det), kardemomme, vaniljesukker og salt i en bolle.

Varm melken til den har nådd cirka 40 grader, litt varmere enn fingertemperatur. Rør inn egget. Hvis du bruker fersk gjær smuldrer du denne inn i melken og rører den inn.

Tilsett melk og jevning i melblandingen og elt deigen i kjøkkenmaskinen din på lav hastighet i cirka 10 minutter. Hvis du ikke har en kjøkkenmaskin så elter du så lenge du orker, helst i minst 15 minutter.

Del smøret i terninger og tilsett i deigen. Elt videre i cirka 10 minutter til.

Dekk til bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Kna sammen deigen og elt inn litt rosiner, hvis du ønsker det.

Del opp deigen i 12 like emner, trill boller og fordel disse på et stekebrett med bakepapir. (Ca.2 cm avstand)Bollene kommer til å heve litt inni hverandre men det gjør dem ekstra saftige og gode.

Etterheves i cirka 30 minutter, før du pensler dem med et sammenpisket egg og steker dem på 220 grader midt i ovner i cirka 12-14 minutter.

Avkjøles på rist.

TIPS💡

Disse bollene er litt løse når man skal rulle dem ut. Du bør ikke tilsette mer mel i deigen, men heller bruke litt mel i hendene når du triller bollene ut.

35 kommentarer

35 thoughts on “Tangzhongboller

  1. Har du prøvd å lage boller på denne måten med glutenfritt mel? Bruker du i så fall samme mengde GF mel som hvetemel?
    Mvh Mari W

    1. Har ikke prøvd, men vi snakket om det tidligere i dag. Det blir jo ikke lik jevning. Men mulig det går. Ja, bruker samme mengde😃

  2. Hei
    Når man lager jevningen er dette mel og melk utenom oppskriften?
    Hvor mye melk og mel skal man bruke i jevningen?

    1. Om du leser oppskriften en gang til, så står det jevning. Og det står bolledeig. Der står mengden😃

    1. Om smøret er helt mykt, og små terninger går det helt fint for hånd. Ikke ta alt i med en gang😃

  3. ett lite tips:legg rosinen i bøtta 1 times tid før du har denne deigen. Da rekker se ikke noe fint fra bollene. digger tangthongboller.

    1. autocurrekurt på sitt beste😅 det skulle stå…Legg rosinene i BLØTT 1 times tid før du bruker de i deigen

  4. Dette skal prøves i dag, er egentlig veldig god på gjærdeig 😂Derfor digger jeg sånn bakst, blir stas å prøve noe nytt

  5. Hei!
    Jeg har visst bakt verdens beste boller! En god oppskrift, som de andre oppskriftene jeg har prøvd her på Toms matprat🤩 Gleder meg til å fylle de med krem når gjestene kommer😀

  6. Tusen takk for din oppskrift. Jeg har satt deigen nå og er veldig spent på resultatet. Deigen ser flott ut føre heving😀

  7. har prøvd bolleoppskriften men ikke godt a få de jevne og fine når deig så klissete men gode i smak.

    1. Ha litt olje på henda om den er klissete. Det hjelper😃Mine var ikke klissete. Mange som har fått litt forskjellig resultat😃

  8. hei, hvis man vil bruke jevning i andre oppskrifter, rundstykker, kanelsnurrer, brød osv. hvordan lager man korrekt mengde jevning? finnes det noen formel på utregning i forhold til mengde mel i oppskriftene?

  9. De beste boller jeg noen sinne har bakt.

    Et fif siden deigen er så klistret. I stenenfor å bruke mel på bordet, smurte jeg litt neytral olje på bordet og mine hender så gikk det som smurt uten å klistre.

  10. disse bollene høres veldig gode ut, tror disse skal prøves i dag, kutter ut rosinen da jegvikke gidder en tur på butikken😀 så da jeg serverer dem bruker jeg litt melis med litt romessens i👍😀

  11. Tusen takk for en flott oppskrift 👍😊 er ikke noen racer på gjærbakst, men disse bollene ble flotte – og veldig gode 😋😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *