Kjøttfri red curry med blomkål, kokosmelk, frisk ingefær, chili, paprika, løk og basilikum. Nydelig når du har lyst på noe litt lettere med krydret smak. Tilsett gjerne flere grønnsaker og topp med friske urter. Nanbrød er godt ved siden av. Oppskrift nanbrød:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-nanbrod-uten-yoghurt.html
Jeg har også salat og ris som tilbehør til denne retten.
Ingredienser 4 porsjoner
2 stk blomkål
1 stor rødløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili , renset for frø
1 ss frisk ingefær , revet eller finhakket
1 ss rød curry paste (for litt mer trøkk, ta en ekstra)
1 boks kokosmelk
1 paprika
salt
frisk koriander eller mynte til pynt er vanlig. (Fruen spiser ikke koriander, så jeg bruker basilikum.)
Slik gjør du:
Rens og skjær løken i tynne skiver. Finhakk chilien. Skrap skallet av ingefæren med en teskje.
Riv eller finhakk ingefær og hvitløk, og rens og del blomkålen i buketter.
Varm oljen i en romslig stekepanne. Fres løk, paprika, hvitløk, ingefær og chili over middels varme til løken blir myk og gyllen.
Tilsett curry paste og la dette surre sammen ett minutt
Ha i blomkålbukettene og litt salt, rør alt godt sammen. Hell i kokosmelken.
Gi det hele et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter til blomkålen er mør. Smak til med mer salt om nødvendig.
Pynt med litt friske urter om du ønsker. Da er det klart til servering. Server gjerne litt rømme til, om du syns den skulle være sterk.
En gang jag drømte…om akkurat veggiecurry🙂🍺 En flott oppskrift,med nydelige bilder og lett å forstå . Kan bare si : Takk og ære!
Bare hyggelig og ha en god helg😊
Hvorfor bruker du rødløk i stedet for kepaløk?
Ingen annen grunn en fargen til denne retten😃
Hei, dette blir definitivt dagens middag🤩 Hva har du pimpet risen med siden den er gul?😅
Siden dette er en curry, så har jeg litt karri i risvannet😁
Tusen takk 😃