Hjemmelaget nanbrød uten yoghurt

Categories Baking, Brød, Oppskrifter

Super gode brød, passer som tilbehør til curry, gryteretter eller supper. Disse blir ekstra myke, og passer da utmerket til en god tomatbasert saus. Anbefaler å smakstilsette deigen med urter og krydder. Jeg har chiliflakes og tørkede urter i deigen her.

Du trenger: (7 store nanbrød)

  • Ca. 10 dl Hvetemel
    2 dl melk
    2 dl vann
    1 egg
    1 ss sukker
    0.25 pk tørrgjær
    2 ss olje
    1 ts salt

Slik gjør du:

Bland varmt vann med kald melk til du får det til å bli fingervarmt. Du kan også varme opp i en kjele.

Tilsett gjær, bland det godt, ha i et egg og olje, deretter de tørre ingrediensene. Kna deigen til den blir smidig og glatt, juster melmengden, ha i litt mer mel hvis det trengs. Du kan bruke kjøkkenmaskin om du ønsker.

La det heve i ca. 1 time.

Legg deigen på benken og kna den godt. Rull ut til en pølse og del opp i 7 emner. Flere om du vil lage litt mindre størrelse på nanbrødene.

Kjevle de ut (0.5 cm) eller press di ut med hendene. Steke i en varm panne med litt olje.

Pensle gjerne med litt smeltet smør og hakket koriander. (Valgfritt)

21 kommentarer

21 thoughts on “Hjemmelaget nanbrød uten yoghurt

  1. 😊♥️ Endelig kom den perfekte oppskrifta: lett å bruke,fine bilder,og de fleste har alle ting i skapet!

  2. takk for fin oppskrift, du er så flink å gji oss detaljer oppskrift med egne varierer. God helg, denne skal prøves😊

  3. Når jeg ser på deigen har den «prikker» i seg. Har du hatt noe i som ikke står i oppskriften?

    1. Jeg bruker å tilsette litt urter etter eget ønske. Jeg har en oppskrift til på nanbrød med urter😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *