Super gode brød, passer som tilbehør til curry, gryteretter eller supper. Disse blir ekstra myke, og passer da utmerket til en god tomatbasert saus. Anbefaler å smakstilsette deigen med urter og krydder. Jeg har chiliflakes og tørkede urter i deigen her.
Du trenger: (7 store nanbrød)
- Ca. 10 dl Hvetemel
2 dl melk
2 dl vann
1 egg
1 ss sukker
0.25 pk tørrgjær
2 ss olje
1 ts salt
Slik gjør du:
Bland varmt vann med kald melk til du får det til å bli fingervarmt. Du kan også varme opp i en kjele.
Tilsett gjær, bland det godt, ha i et egg og olje, deretter de tørre ingrediensene. Kna deigen til den blir smidig og glatt, juster melmengden, ha i litt mer mel hvis det trengs. Du kan bruke kjøkkenmaskin om du ønsker.
La det heve i ca. 1 time.
Legg deigen på benken og kna den godt. Rull ut til en pølse og del opp i 7 emner. Flere om du vil lage litt mindre størrelse på nanbrødene.
Kjevle de ut (0.5 cm) eller press di ut med hendene. Steke i en varm panne med litt olje.
Pensle gjerne med litt smeltet smør og hakket koriander. (Valgfritt)
😊♥️ Endelig kom den perfekte oppskrifta: lett å bruke,fine bilder,og de fleste har alle ting i skapet!
Takk for det☺️
Kan man fryse disse nanbrødene
Ja, det kan man☺️
Kan egget droppes, evnt erstattes? hilsen eggallergiker
Til bakverk kan du bruke naturell yoghurt. 1 dl per egg😀
takk for fin oppskrift, du er så flink å gji oss detaljer oppskrift med egne varierer. God helg, denne skal prøves😊
superenkelt og superdigg!
Når jeg ser på deigen har den «prikker» i seg. Har du hatt noe i som ikke står i oppskriften?
Jeg bruker å tilsette litt urter etter eget ønske. Jeg har en oppskrift til på nanbrød med urter😊
Takk for gode oppskrifter
Super oppskrift. Takk❗
Skikkelig gode,de passet og bra som bunn til porsjonspizza👍
Så bra😋
Denne skal prøves
Ikke fornøyd med de ferdigkjøpt, må prøve denne oppskriften. Ser lekkert ut på bildet ditt.
De er kjempegode😊
Hvordan varmer du de opp, når de har vært frøsne?🙂
Kjører de et par minutter i ovnen på 200 grader😊
kan man bruke glutenfritt mel
Ja, kan det😊