Veien til et koldtbord for 36 personer

Categories Blogg

Jeg tenkte å vise dere hva vi må gjøre, for til slutt å ende opp med et koldtbord. Nå har jeg en bestilling til 36 personer. Det er en juleavslutning for ansatte på yrkesskolen. Jeg skal bruke kjøkkenet der de skal ha julebordet. Dette er det samme kjøkkenet jeg lagde mat på til jentungens konfirmasjon, og en annen konfirmasjon.

Først kommer det en bestilling inn. Da er det litt samtaler fram og tilbake, før man ender opp med en meny. Dette er menyen de har valgt.

Så har vi blitt enig om tidspunkt de skal spise. Det er klokken 19.30. Det betyr at vi ikke trenger å starte klokken 6 på morgenen, så det er veldig greit.

Så setter jeg i gang min prosess.

Torsdag

Jeg skriver en handleliste på morgenen. Alle råvarer MÅ være med. Her kan jeg ikke glemme noe som helst.

Jeg går så igjennom alle mine serveringsfat, boller og alu.former. Har jeg alt jeg trenger? Jeg ser over kniver, uniform blir vasket, jeg pakker ned plastfolie, skjærefjøler, ekstra stekepanner og alt annet utstyr jeg måtte trenge.

Utpå dagen går turen til Skien. Nå skal det handles inn. Skal innom tre butikker på turen. Storcash, Meny og en Asiamatbutikk. Hele turen tok nøyaktig 3 timer

Det jeg oppdaget på handleturen, var en enorm prisøkning siden september. Det var sist jeg lagde koldtbord. En bunt med asparges for eksempel, kostet 62 kr. Og jeg måtte ha 3 bunter. Kreps, røkt laks, roastbiff + mye mer var økt veldig i pris på et par måneder. Så heretter må jeg justere opp priser på mine koldtbord igjen. Hvor skal dette ende tru.

Så går turen hjem igjen. Og rett til kjøkkenet vi skal lage maten på. Her sorteres alle råvarer og settes i system i kjøleskaper.

Om noe skal forberedes til morgendagen. Ja, da gjør jeg også det nå. Vi har ikke bikkjevakt til i dag. Så må gjøre alt på kjøkkenet alene i dag. Og noe som alltid er ekstremt upassende når jeg har slike bestillinger. Er at bena er ekstremt vonde for tiden. Det har vært mye jobb med bok og nettbutikk. Mye bæring, som igjen går ut over bena mine. Det skal ikke så mye til før de svikter.

Så går turen hjem. Nå skal jeg pakke noen kasser med utstyr som skal fraktes bort. Har alltid med litt eget utstyr. Må ha riktig verktøy for jobben som skal gjøres.

Kvelden tilbringes foran tv-skjermen for å lade batteriene litt. Tidlig til sengs for å få mest mulig søvn.

Fredag

I natt ble det lite med søvn, så sto opp litt før 5. Bena verker, sikkert litt pga kulden. Er minus 10 grader ute, og litt huskaldt. Så var bare å stå opp. Fyre i peisen og få seg noen kopper med varm kaffe. Kjenner at dette blir en laaaang dag.

I dag har vi bikkjevakt. Svigermor skal passe Cian. Så da kan Kokkefruen være med å hjelpe til. Vi startet klokken 12 i dag. Og det første vi gjør er å steke opp det som skal stekes. Noe skal stekes og serveres kaldt. Salater skal lages. Og alt tilbehør skal i boller. Frukt skal kuttes opp etc etc. Så alt dette før jeg starter på selve fatene.

Benkene her er fortsatt veldig lave, så må bygge de opp. Hadde håpet at de kunne fikset litt høyere arbeidsbenk. Da hadde jeg leid dette kjøkkenet oftere. Vi har det uansett koselig når vi holder på her sammen.

Her er bilder av noen ferdige fat og mat

Dere er vel ikke lei av mat enda? Her kommer litt mer

Nå er dagen over for oss, klokken 19.30. Og de sitter å spiser.

Nå blir det godt å komme hjem til en kald øl eller tre. Det er obligatorisk etter selskap. Heidi fikk dra hjem å slappe av 2.5 time på ettermiddagen. Så kom hun tilbake før servering.

Nå er ryggen og beina så vonde, at det blir rett ut på sofaen litt. Helt til tredje øl, da spretter jeg vel opp igjen.

Ha en fantastisk kveld🥰

19 kommentarer

19 thoughts on “Veien til et koldtbord for 36 personer

  1. Godt jobbet.Var ikke klar over at det er sååååå mye arbeid med tilrettelegging /laging av koldtbord,men jammen santen…..det er det!!All honnør til dere begge to og nydeligt dandert var det og🙂Nyt ølen og ha en fin kveld🙂

  2. Sååå imponert over alt dere får til. Lekre fat. Tipper det ble mange fornøyde kunder ❤️

  3. Fantastisk flotte fat 😃. Har laget koldtbord en del ganger , men aldri så flott😊.

  4. Wow, du er en tusenkunstner med pyntingen. og blir jo sååå sulten av å se alt detgode du lager . Ikke tvil om at koldtbord-selskapet blir vellykket. Lykke til i morgen 👌🥰😋

  5. Helt innbydende og lekkert koldtbord. Hadde du bodd i Lillestrøm, måtte du utvide bemanningen🤣👏

  6. Anbefaler virkelig TomsMatprat videre 🤩 Det var fantastisk god mat vi fikk den kvelden 👏💫

  7. Flott mat, og masse arbeid.
    Synes det er ille å lese om vonde bein, og anbefaler deg en prat med fastlegen som kan ta kontakt med en ergoterapeut som igjen kan rekvirere en arbeidsstol med hjul til deg
    Det er en høy stol som du kan sitte/lene deg på, og gir god avlastning når du jobber i mange timer!
    Ønsker deg lykke til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *