Broccolisalat er et nydelig tilbehør til det meste av kjøtt. Med sprøstekt bacon er dette nesten en rett for seg selv.

Du trenger

1 broccoli

1 boks mais

1 gulrot

0.5 stk løk

2 ss majones

2 ss lettrømme

3 ss yoghurt naturell.

100 gram bacon

150 gram hodekål

Slik gjør du

Kutt opp bacon og stek i en panne med smør. Legg det på et kjøkkenpapir når det er stekt. Da får det renne av seg, og blir ekstra sprøtt

Finkutt løk, kutt kål i tynne strimler, rasp gulrot og del broccoli i små buketter

Bland sammen rømme, majones og yoghurt

Bland inn alle grønnsakene (husk å sil av maisen)

Ha det over i en serveringsbolle

Dryss over bacon før servering. Jeg har også litt fersk gressløk og litt spiselige blomster på toppen. Det er koselig når det er sommer.

10 kommentarer

10 thoughts on “Broccolisalat med bacon

  1. Ser både nydelig og godt ut! 🙂 Trikset med å la baconet ligge litt på tørkapapir før servering, hadde gått i glemmeboka mi, så takk for påminnelsen! 🙂

  2. DEN salaten skal jeg lage !
    Vi skal ha grillfest for 33 personer 12/8. Noe tilbehoer er planlagt, og dette blir et fint tillegg. Takk !
    PS. Er ikke vant til broccoli ukokt, eller, – forvelles den foerst ?

  3. Denne salaten er veldig god.Vi har en lignende variant i min familie.Men tror ikke vi bruker mais,gulrot oppi.Men denne skal prøves.Dette er faktisk en rett i seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *