En nydelig påleggssalat passer fint til både frokost, lunsj eller koldtbordet. Denne har jeg laget med kalkun, men du kan også bruke kyllingfilet eller salatkjøtt, skinke.
Du trenger: (ca. 1 liter)
- 250 gram kalkunkjøtt eller kylling
- 3 dl rømme
- 3 dl majones
- 0.5 løk
- 0.5 raspet gulrot
- 2-3 stilker vårløk
- 0.5 chili
- Litt strimlet kål
- 2 ss vegeta
- 2 ss karri
- 0.5 ts kvernet pepper
Målene er kun et forslag. Du kan kutte ut eller føye til etter eget ønske. Samme med krydder. Det er også godt med paprika og gressløk i denne for eksempel
Slik gjør du:
Stek først opp kalkunkjøtt eller kyllingfilet. Har du rester kan du selvfølgelig bruke det også. Jeg kar krydret med vegeta og paprikakrydder.
Bland rømme og majones i en bolle. Ha så i krydder og bland godt. Smak til om du trenger noe mer krydder.
Kutt opp grønnsakene og tilsett de i blandingen. Bland godt sammen.
Når kalkunen eller kyllingen er kald nok kutter du opp den også. Bland alt godt sammen og la den stå i kjøleskapet fram til du skal bruke den. Får mer smak om den får stå litt.
Da er det bare å nyte denne herlige påleggssalaten folkens.