Den gode smaken av hjemmelaget myntegelé passer godt til lam. Prøv den også til myke oster som chèvre og brie og fyldige posteier.

Ingredienser

5 dl mynteblader-friske tettpakket

5.5 dl vann 

2 dl sukker

3 ss sitronsaft

45 g jam syltepulver

konditorfarge

Slik gjør du

Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.
Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. (du velger selv om den skal være lys eller mørkere grønn) Ha i syltepulver. La alt koke opp og trekk kasserollen av platen.
Skum av og hell geléen raskt over på varme, sterile glass. La det stivne før bruk.

Oppbevar mørkt og tørt.

Å skumme av er viktig! Skummet som danner seg på toppen under koking, kan inneholde bakterier som virker inn på holdbarheten. Det blir klarere når du skummer godt av.

6 kommentarer

6 thoughts on “Myntegele

  1. Har mye peppermynte. Kan jeg bruke den eller har du et godt tips til meg ? (Tørker den vanligvis til te)

  2. Passer perfekt til høstens lam👍Elsker å lage geleer, av mint og av rognebær. Har tenkt på å prøve meg på eplegele av norske epler. Hadde vært moro å prøve seg på kreklinggele.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *