Påleggssalat med kalkun

Categories Frokost, Kalkun, Lunsj, Oppskrifter, Salater

En nydelig påleggssalat passer fint til både frokost, lunsj eller koldtbordet. Denne har jeg laget med kalkun, men du kan også bruke kyllingfilet eller salatkjøtt, skinke.

Du trenger: (ca. 1 liter)

  • 250 gram kalkunkjøtt eller kylling
  • 3 dl rømme
  • 3 dl majones
  • 0.5 løk
  • 0.5 raspet gulrot
  • 2-3 stilker vårløk
  • 0.5 chili
  • Litt strimlet kål
  • 2 ss vegeta
  • 2 ss karri
  • 0.5 ts kvernet pepper

Målene er kun et forslag. Du kan kutte ut eller føye til etter eget ønske. Samme med krydder. Det er også godt med paprika og gressløk i denne for eksempel

Slik gjør du:

Stek først opp kalkunkjøtt eller kyllingfilet. Har du rester kan du selvfølgelig bruke det også. Jeg kar krydret med vegeta og paprikakrydder.

Bland rømme og majones i en bolle. Ha så i krydder og bland godt. Smak til om du trenger noe mer krydder.

Kutt opp grønnsakene og tilsett de i blandingen. Bland godt sammen.

Når kalkunen eller kyllingen er kald nok kutter du opp den også. Bland alt godt sammen og la den stå i kjøleskapet fram til du skal bruke den. Får mer smak om den får stå litt.

Da er det bare å nyte denne herlige påleggssalaten folkens.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *