Et nydelig brød med granola. Her har jeg bakt det i springform (24 cm) men du kan bruke brødform om du ønsker. Eller rett på stekebrett.
Du trenger
50 g gjær eller en pose tørrgjær
4 dl fingervarmt vann
2 ss sirup eller honning
1 ts salt
7 dl siktet hvetemel eller spelt
3 dl sammalt rug, grov
1 dl granola
Slik gjør du
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Spe med vann og honning/sirup imens du elter deigen. Elt deigen i 10 minutter.
La heve under plast på et lunt sted i 40 minutter.
Ha bakepapir i bunnen av springformen og smør kantene. Klipp papiret som stikker ut vekk, de fleste bakeark tåler ikke over 210-220 grader. Da kan de ta fyr.
Kna deigen godt på kjøkkenbenken. Form et rundt brød som du trykker lett ned i springformen.
La etterheve i 15-20 minutter
Forvarm ovnen til 225 grader. Stek brødet nederst i ovnen i 30 minutter. Ta ut brødet og løsne det formen. Stek brødet 10 minutter til.
Avkjøl på rist.
Baker dette nå. Første gjærbakst på ca 30 år.
Og bra ble det 😂🤓🥴
Så bra☺️
hva er granola og hvor kjøper man det? kan man erstatte med noe annet ?
Granola finner du under hyllen der frokostblandinger ligger i butikken eller enn kan søke opp hjemmelaget granola på nettet å lage det selv.
Kjempegodt brød! Jeg fortsetter å bake granolabrød…
Så bra😁Syns også det var godt. Baker forskjellig hver gang jeg, må lage oppskrifter til dere🤣
Jeg brukte litt valnøtter oppi deigen,ble kjempegodt☺️
Jeg har bakt dette 6 ganger på 1 mnd for sønnen elsker dette. Men hvordan oppbevarer du det? Blir tørt allerede dagen etter, og dag 2 er det knusk. Det ender med at vi omtrent spiser hele brødet dagen det er bakt:-)
Jeg fryser ned halvparten. Ellers oppbevarer jeg det i pose. Noe man egentlig ikke skal, men her i huset går det mye brød. Om brødet blir så fort tørt, er den vanligste årsaken at det er for mye mel. Prøv og bruk litt mindre mel neste gang😀
Dette må prøves, vil gjerne vite
hva er granola?
Granola er en frokostblanding enkelt forklart. Finner flere varianter på butikken😀
Dette så nydelig ut! men jeg bruker granulat til frokost som er litt søt. Har du noe å anbefale?
PS. jeg samler alle de gode oppskriftene dine på min egen tidslinje, så jeg bare kan skrolle meg ned der og finne noe som passer for dagen. Tusen takk!