En dessertklassiker fra gamledager. I motsetning til hverdags var det bare til søndagsdesserten man kunne unne seg egg i semulepuddingen. Ønsker du en tykkere konsistens, har du bare oppi litt mer gryn.
Du trenger:
Ca. 6 personer
Semulepudding
Rød saus
Slik gjør du det
Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca. 15 minutter til grynene er møre.
Visp sammen sukker og egg i en bolle.
Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper.
Hell puddingen i en bolle. Dryss gjerne på litt sukker, slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå på et kaldt sted til den har stivnet.
Hjemmelaget rød saus
Bland saft og vann slik at det smaker godt, gjerne litt sterkt. Kok opp blandingen med sukker, om ønskelig, i en kjele.
Rør sammen potetmel og vann til en jevning. Trekk kjelen fra platen når den har kokt opp og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk.
La igjen blandingen får et raskt oppkok.
Server sausen godt avkjølt
Jeg bruker samme oppskrifta,og den er bare så god,så lager jeg saus av husholdning saft, uten sukker står det på flaska,og den er søt,så en behøver ikke og søte sausen.
Ser veldig godt ut. Jeg fikk smake det den gamg jeg jobbet på et sykehjem:)
Denne grøten fikk vi servert av min mamma. Og hun hadde alltid egg på slutten. Vi barn og min pappa elsket denne desserten
desserthimmelen
En veldig velkommen dessert i min barndom og ungdom. Laget ofte når jeg var nygift, men det ble mindre med årene. Nå våknet smaksløkene, så nå blir det søndagsmiddagsdessert i helgen!
Går det ann å lage Semuljepudding med andre smakse
ssenser enn mandeldråper?
Bruk det du ønsker😀
jeg bruker vaniljedråper som min mor alltid brukte. Blir ikke så skarp da.
Jeg bruker vaniljedråper.
Jeg bruker å blande husholdningsavfall og litt gløgg med ekstra krydder, blir en utrulig god saus.
Det hørtes godt ut😋
vil det ha mye å si på smaken å kutte ut mandeldråpene, en her som ikke liker de-
Nei da, går fint det😊Blir jo litt mindre smak da, men det går bra😊
Bruk vaniljedråper.
En glemt dessert. Takk for påminnelsen.
Hei, til sommeren når jordbæra blir moden, kjøp eller plukk, ha i passe med sukker og rør godt. Det blir masse saft, safta fryser jeg i beger og bruker til saus på semulagrynspudding og riskrem, ingenting som slår denne sausen synes i hvertfall jeg
kan jeg få oppskrifta.Tusen takk.
Du har jo kommentert under oppskriften her.
Best med mandeldråper og skolda hakka mandler i.
hei, ja husker denne dessereten fra min barrndom, men kan noen svare meg på hva jeg gjør galt når jeg lager grøten, jeg bruker oppskriften på pakken, men blir mest bare klumper
Du må strø forsiktig i, akkurat som potetmel. Om ikke blir det bare klumper