Man sitter jo igjen med litt rester etter nyttår. Da kan man lage mye god mat. Her har jeg lagd en suppe. Et lite dykk i kjøleskapet etter litt grønnsaker. Og har litt kalkunsteik igjen fra nyttårsmiddagen. Du kan også bruke kylling i denne. Kalkunen er jo stekt på forhånd. Så den har jeg i suppen helt på slutten. Trenger bare å bli varm. Koker du stekt kalkun eller kylling, faller den ofte fra hverandre. Har du litt kraft igjen fra kalkunmiddag, kan du også ha i den. Denne gryten er ganske stor, og holder til 8 personer. Jeg fryser ned det vi ikke spiser. Kjekt og ha senere i vinter.
I denne suppen har jeg
1.5 liter vann
3 terninger med kyllingbuljong/hønsebuljong
500 gram ferdig stekt kalkun
1 liten søtpotet
1 løk
1/3 stk kålrot
2 gulrot
1/3 sellerirot
1 polkabete
0.5 stk purreløk
0.5 stk pastinakk
Salt
pepper
Slik gjør du:
Skrell og kutt opp alle grønnsakene i mindre terninger.
Kok opp vann med buljong
Ha i grønnsakene (ikke purre) og kok de møre
Kutt opp kalkunen i mindre biter
Tilsett purreløk og kalkun de siste 5 minuttene. Ikke koke, bare trekke.
Smak til med salt og pepper
Litt basilikumblader på toppen ved servering
1 kommentar
Hva i all verden skal vi spise i dag? Jeg vil bare berømme deg for alle gode tips og oppskrifter du deler, særlig for hverdagsmaten der vi ofte står bom fast! Hele familien takker deg!