Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin. På bildene har jeg ikke lagd til 4 personer. For vi er kun to.

Du trenger til 4 personer

3 stk. eple

2,5 stk. stilker stilkselleri (stangselleri) , evt. litt sellerirot i terninger

0,5 boks hermetisk ananas i biter, liten boks

150 g blå druer

1,25 dl kremfløte

1,25 dl majones

50 g hakkede valnøttkjerner

0,25 stk. sitron eller litt sitronsaft

SLIK GJØR DU

Kutt eple, stilkselleri, ananas og druer i biter.

Stivpisk kremfløte og bland den med majones.

Vend inn de kuttede ingrediensene og valnøtter. Smak til med sitron og ananassaft.

Ha salaten i en skål og pynt med noen hele valnøtter, blå druer og stilkselleriblader. Oppbevar kaldt til servering.

8 kommentarer

8 thoughts on “Waldorfsalat

  1. Godt Nytt År 🌟 Min mann tåler ikke ubehandlede epler, er det noe jeg kan bruke i waldorfsalaten og fruktsalat som kan erstatte epler? Tusen takk for alt du deler både på godt og vont for deg og dine🌟

    1. Godt nytt år🎇Tåler han pærer eller annen frukt som gir litt knas. Så er det akkurat det samme hva du bruker. Ingen fasit her, man bruker det man har lyst på😃

  2. Har et barnebarn som er eggallergiker og har derfor byttet ut majonesen med rømme eller creme fraîche. Synes det ble mye bedre smak da.

  3. Hei, jeg har ofte brukt rotselkeri i stedene for stangselleri, og byttet ut majones med rømme, det er helt nydelig det også. Tusen takk for en fantastisk mat logg. Mvh Unni🥰

  4. Det er sikkert godt med ananas i denne salaten, men da er det ikke Waldorf! Hvis man skal bruke et godt innarbeidet navn, bør man ikke gjøre om på oppskriften. Kald den gjerne fruktsalat eller hva som helst – men Waldorf er det ikke.

    1. Kun tre ingredienser utgjorde den originale waldorfsalaten som raskt ble en favoritt over hele verden: epler, stangselleri og majones. Det var hovmester Oscar Tschirky på Waldorf Hotel i New York som i 1893 kom opp med ideen på en meget enkel og smakfull salat, som senere skulle bli kjent som waldorfsalat verden over. Den lettvinte oppskriften er gjengitt i Tschirkys kokebok fra 1896. Salaten ble umiddelbart en stor suksess på hotellet til tross for sin enkelhet. Kanskje er det nettopp enkelheten som gjør den så god der den kombinerer en fyldig og mild majones sammen med biter av søtsyrlige epler og kraftig aromatisk stangselleri. I dag finnes waldorfsalaten i mange ulike varianter. Valnøtter og druer var de første tilskuddene, og da hotellet stengte for oppussing i 2017 bestod den av Fuji og Granny Smith-epler, miniruccula, røde og grønne druer, kandiserte valnøtter, honning, molasses- og lønnesirup samt en trøffelvinaigrette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *