Jeg syns det er bedre med kalkunfilet istedenfor hel kalkun. Jeg steker den i 4 timer og den blir saftig og god. Fileten har jeg marinert noen timer før den går i ovnen. Denne er på 1.5 kg
Marinade
1 dl kikkoman
Saft fra 1 klementin og skall
1 ts paprikakrydder
1 ss vegeta
0.5 ts peppermiks
Slik gjør du:
Bland sammen marinaden og ha den over fileten. Jeg pensler den flere ganger på noen timer.
Når den skal stekes har jeg over litt smør og fyller 2-3 dl vann i formen. Jeg legger også i noen mandelpotet. Om du ønsker kan du ha andre grønnsaker i formen også.
Fileten stekes på 125 grader i 4 timer. De siste 10 minuttene setter jeg på varmluft og skrur opp til 220 grader.
Fileten må hvile 15 minutter før du kutter den.
Tilbehør
Jeg kutter opp litt bacon som jeg steker i en panne. Så freser jeg litt rosenkål sammen med bacon. På slutten har jeg over litt honning.
Saus
Sausen lager jeg på kraften fra formen. Jeg har også i en ekstra kyllingbuljongterning. Koker opp og jevner med maizena og vann. Smaker til med fløte, peppermix og gressløk.
Waldorfsalat
Det hører jo med til kalkun. Oppskrift finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/waldorfsalat.html
Vi serverer også med salt potetgull og Klementinmarmelade. Oppskrift på marmeladen finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/klementinmarmelade-julens-soteste-eventyr.html
Da er det bare å kutte opp fileten og legge opp tilbehøret.
Denne oppskriften ser jeg frem til å bruke på gode venner. Når jeg en gang blir ferdig med influensa. Og jeg er langt ifra noen kokk. Derfor så godt med dine bilder og beskrivelser Tom. Men – må det en hel dl til med Kikkoman i marinaden? Ikke noe annet jeg kan bruke?
Hei 🙂 denne MÅ jeg lage !! Man hva er vegeta ?
Det er tørkede og malte grønnsaker. Pluss ganske mye salt. Kjøper på innvandrerbutikker. Kan knuse opp en grønnsaksbuljongterning😊
God mat. Har hatt det i helgen. Resten blir brukt til pålegg. 😋
Har aldri laget kalkunfilet, skal lage og ha med bort på nyttårsaften. Tror du den kan lages dagen i forveien, og i såfall hvordan varmer jeg opp den 🙂 Takk for fine oppskrifter.
Hei😊
Kalkunfilet blir ofte tørt når den varmes opp. Du kan dele den i skiver. Ha litt kyllingkraft i en form (1 cm) folie over. Og varme den opp på 150 grader.
Jeg har mange års erfaring med kalkun, så jada du kan steke den dagen i forveien, skjær den opp neste dag når den er kald (får mye finere og tynne skiver når den er kald). Pakk den inn i folie, ta noen smørklatter over den oppskårne fileten, og ta den med deg. Varmes opp i forvarmet stekeovn 150-180gr, ca 30 min. Lykke til
Hvor får man kjøpt kalkunfilè som ikke er ferdig marinert?
Har kjøpt på Meny flere ganger, men de store her er kjøpt på Storcash
Her jeg bor har vi ikke Meny 🙄
Rema1000 pleier å ha her vi bor☺️
Det er så mykje betre enn hel kalkun, har hatt detbdei siste 5nåra om nyttårsaften:)
Vill gjerne prøve din oppskrift i år,men hvor mange pers er denne til ca?
Takk for alle disse gode oppskriftene som du deler:)
Man beregner 200 gram rent kjøtt per person😊
Beste maten jeg kan få,- men den marinaden skal jeg prøve denne gangen! Takk for tips,- nå ble jeg sulten!! God jul!
Takk for kjempeoppskrift igjen! Kalkunenfileten ble akkurat passe stekt. oVar ikke så modig at jeg ordnet sausen på den måten du beskriver, da jeg var redd for å mislykkes. Brukte av kraften i forma til sausen som jeg laget. Du har så bra med bilder og forklarer godt. Skal prøve å lage sausen på den måten som du beskriver, når det ikke er gjester som skal serveres. 🙂
Så bra da🥰