En taquito er en meksikansk rett der små (gjerne mais) tortillas fylles med kylling eller kjøtt og ost før de rulles sammen til en stram pølse. Du kan enten fritere de eller steke de i ovn. Dette er en nydelig tacovariant. Her serverer jeg de med salsasaus, guacamole, hvitløksdressing og salat
Ingredienser
2stkgul løk, grovhakket
6feddhvitløk, skrellet og knust
600gkyllinglårfilet, revet
4ss spiskummin
2tssalt
4stklaurbærblad
Vann
200grevet cheddar
16–20stkmaistortillas (valgfri størrelse)
Solsikkeolje/raps
2 vårløk
0.5 boks mais
1 rødløk
Hvitløksdressing:
0,5boks lettrømme
2båter hvitløk
0,5ts salt
Slik gjør du:
Start med å kutte løk i ganske store biter, knus hvitløken litt med den flate siden av kniven og fjern skallet. Ha begge deler over i en stor kjele.
Ha så kyllingen i kjelen og strø spisskummin og salt over. Ha i laubærblad og fyll på med vann til det såvidt dekker all kyllingen.
Kok opp under lokk, og sett ned igjen varmen så det såvidt småkoker. La kyllingen stå sånn til den er gjennomkokt. Litt avhengig av størrelsen på filetene, kjelen, varmen osv, men ca 10-15 min.
Ta kyllingen ut av kjelen og legg på en tallerken så den kan avkjøles litt.
I mellomtiden, hell av en del av vannet, men la litt få stå igjen og småkoke uten lokk. Nå skal det lages litt kraft som vi skal ha over kyllingen igjen etterpå.
Når kyllingen er kald nok til å håndtere kan du begynne å rive den fra hverandre. Bruk hendene, to gafler eller en hånd og en gaffel, det du synes er lettest.
Når kyllingen er ferdig revet, ha den i en skål og hell over noen spiseskjeer med vannet som har stått og kokt og fått masse smak. Bland godt sammen.
Ha så oppi revet cheddar og bland igjen. Bland inn mais, vårløk og rødløk.
Sett ovnen på 200 grader.
Legg en maistortilla flatt og ha på litt av kyllingblandingen. Rull forsiktig sammen, ikke for stramt, da sprekker tortillaen opp, men ikke for løst, da faller fyllet bare ut. Du kan også feste de med tannpirker om du ønsker.
De skal egentlig ikke brettes inn på sidene slik vi gjør her, men syns det er litt lettere når de skal friteres. Da faller ikke så mye fyll ut. Tar du de i ovn, så la endene være åpne.
Legg med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.
Pensle med litt solsikkeolje og sett inn i ovnen. Stek i ca 10 min, men følg godt med så de ikke blir brent i kantene.
Du kan også fritere de om du ønsker. Ca. 2-3 minutter på hver side. Legg de på et kjøkkenpapir, slik at de får rent av seg.
Da er det bare å servere
2 kommentarer
2 thoughts on “Taquitos”
Hei. Synes du lager så mange gode oppskrifter. Som er for helt vanlige folk. 😉 Går det an å ta disse i air-fryer også?
Hei.
Synes du lager så mange gode oppskrifter. Som er for helt vanlige folk. 😉
Går det an å ta disse i air-fryer også?
Takk for det😃Ja da, går helt fint det☺️