Hjemmelaget Moussaka

Categories Lam, Middag, Oppskrifter

Hjemmelaget moussaka er en helt nydelig gresk ovnsbakt rett med masse deilige grønnsaker, kjøttdeig og gratinert ost. Serveres gjerne med gresk salat og tzatziki.

Du trenger

(til 6 personer)

1 stor aubergine

1 squash

4 store poteter

3-4  ss olje til steking

2 dl revet ost til topping

Kjøttsaus:

400 g kjøttdeig av lam. Du kan også bruke storfe kjøttdeig eller karbonadedeig om du ønsker.

3-4 ss olje

1 rødløk

2 hvitløkfedd

1 1/2 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

1/2 ts malt kanel

3 ss oregano

2-3 laurbærblader

salt og pepper etter smak

Bechamelsaus:

3 ss smør

3 ss hvetemel eller glutenfritt lyst mel

5 dl melk

2 egg

½ ts revet muskat

2 dl revet ost

Slik gjør du

Stek kjøttdeigen noen minutter i oljen. Ha i løk og hvitløk, og stek videre i ytterligere noen minutter. Ha i hakkede tomater, tomatpure, kanel og laurbærblad. La det koke i 10-15 minutter. Krydre med oregano, salt og pepper.

Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt i cirka 2 minutter. Rør inn melken og la det koke videre i 5 minutter under omrøring til du har en jevn saus. Dra kjelen av varmen og pisk inn eggene, muskatt og osten.

Skjær aubergine, poteter og squash i tynne skiver. Strø litt salt på skivene. Stek grønnsakene i olje til de er myke og gylne på begge sider. Legg dem på et brett med bakeark og la overflødig olje renne av.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Ha litt av ostesausen over i kjøttsausen. Bland sammen. Dette er ganske viktig.

Legg potetene, squashen, auberginen og kjøttsausen lagvis i en ildfast form. Ha over ostesausen og strø over osten.

Gratiner formen i ovnen i cirka 40 minutter.

La den hvile ganske lenge etter steketid. Den bør aller helst stå 30-45 minutter. Da får den satt seg før du skjærer i den.

Server med gresk salat og tzatziki.

17 kommentarer

17 thoughts on “Hjemmelaget Moussaka

  1. Hei ! Har du prøvd ut hvalkjøttdeig ? Og i tilfelle har du en oppskrift på det? Jeg er veldig glad i hvalkjøtt og fant hvalkjøttdeig i frysedisken. Har ikke begreper om hva jeg skal gjøre med den .
    Jeg er en stor fan av det du legger ut og synes der interessant å følge deg 🙂

    1. Heisann😊 såg du lurte på noe angående hvalkjøttdeig! Jeg hvet ikke om du tenker på akkurat moussaka..men jeg kjøpt hvalkjøttdeig som jeg skal lage kjøttkaker av i morgen, for første gang 👌🏼

  2. Tenker jeg kommer til å prøve denne oppskriften👍🏼 den såg kjempe god ut😋 du har så mange gode oppskrifter👌🏼

  3. Kan denne retten gjøres klar dagen før sånn at det bare er å steke den dagen etter😊? Eller vil grønnsakene bli veldig bløte i konsistensen?

  4. Nå vel, jeg har vært i Hellas sikkert 25 ganger og har aldri fått det med hverken potet eller squash. Men mulig det er geografisk forskjellig. Best med flere lag aubergine spør du meg👍🏼

  5. Hei Tom kan denne lages dagen før? kanskje steke halve tiden og resten dagen etter? Mange fine retter du deler 😊🌮🧀

    1. Hei😊
      Den blir faktisk bedre om du steker den dagen før. Og varmer den opp igjen senere😊Ikke halvstek den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *