Taquitos

Categories Oppskrifter, Taco, Tex-mex

En taquito er en meksikansk rett der små (gjerne mais) tortillas fylles med kylling eller kjøtt og ost før de rulles sammen til en stram pølse. Du kan enten fritere de eller steke de i ovn. Dette er en nydelig tacovariant. Her serverer jeg de med salsasaus, guacamole, hvitløksdressing og salat

Ingredienser

2 stk gul løk, grovhakket

6 fedd hvitløk, skrellet og knust

600 g kyllinglårfilet, revet

4 ss spiskummin

2 ts salt

4 stk laurbærblad

Vann

200 g revet cheddar

1620 stk maistortillas (valgfri størrelse)

Solsikkeolje/raps

2 vårløk

0.5 boks mais

1 rødløk

Hvitløksdressing:

0,5 boks lettrømme

2 båter hvitløk

0,5 ts salt

Slik gjør du:

Start med å kutte løk i ganske store biter, knus hvitløken litt med den flate siden av kniven og fjern skallet. Ha begge deler over i en stor kjele.
Ha så kyllingen i kjelen og strø spisskummin og salt over. Ha i laubærblad og fyll på med vann til det såvidt dekker all kyllingen.
Kok opp under lokk, og sett ned igjen varmen så det såvidt småkoker. La kyllingen stå sånn til den er gjennomkokt. Litt avhengig av størrelsen på filetene, kjelen, varmen osv, men ca 10-15 min.
Ta kyllingen ut av kjelen og legg på en tallerken så den kan avkjøles litt.

I mellomtiden, hell av en del av vannet, men la litt få stå igjen og småkoke uten lokk. Nå skal det lages litt kraft som vi skal ha over kyllingen igjen etterpå.

Salsa

Vil du lage hjemmelaget salsa/tacosaus. Oppskrift finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-salsasaus-tacosaus.html

Lag rømmedressing. Mos hvitløk og bland med rømme. Smak til med litt salt.

Lag guacamole: https://tomsmatprat.blogg.no/guacamole.html

Når kyllingen er kald nok til å håndtere kan du begynne å rive den fra hverandre. Bruk hendene, to gafler eller en hånd og en gaffel, det du synes er lettest.
Når kyllingen er ferdig revet, ha den i en skål og hell over noen spiseskjeer med vannet som har stått og kokt og fått masse smak. Bland godt sammen.
Ha så oppi revet cheddar og bland igjen. Bland inn mais, vårløk og rødløk.
Sett ovnen på 200 grader.
Legg en maistortilla flatt og ha på litt av kyllingblandingen. Rull forsiktig sammen, ikke for stramt, da sprekker tortillaen opp, men ikke for løst, da faller fyllet bare ut. Du kan også feste de med tannpirker om du ønsker.
De skal egentlig ikke brettes inn på sidene slik vi gjør her, men syns det er litt lettere når de skal friteres. Da faller ikke så mye fyll ut. Tar du de i ovn, så la endene være åpne.
Legg med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.

Pensle med litt solsikkeolje og sett inn i ovnen. Stek i ca 10 min, men følg godt med så de ikke blir brent i kantene.

Du kan også fritere de om du ønsker. Ca. 2-3 minutter på hver side. Legg de på et kjøkkenpapir, slik at de får rent av seg.

Da er det bare å servere
2 kommentarer

2 thoughts on “Taquitos

  1. Hei.
    Synes du lager så mange gode oppskrifter. Som er for helt vanlige folk. 😉
    Går det an å ta disse i air-fryer også?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *