Disse innbakte eplene er bare helt nydelige. Om du ønsker kan du også ha litt vaniljekrem inni. Jeg har kun eple, sukker og kanel inni. Behøver egentlig ikke noe mer. Disse er kjekke og ha på lur i fryseren.
Du trenger
15 dl hvetemel
2.5 dl sukker
3/4 ts salt
150 g smør
4.5 dl melk
1 pk tørrgjær
2 egg
Fyll:
Epler
Sukker
Kanel
Topping:
Egg
Perlesukker
Kanel
Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken. Rør ut gjær i den lunkne melken.
Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. Heves tildekket i 40-50 min.
Bland sammen fyllet. Sukker og kanel i en bolle. Ta ut kjernen på eple, del i to før du skjærer i halv måner. Bland eplene i sukker og kanel.
Ta deigen på bordet og kna den godt. Del i to emner.
Kjevle ut deigene. Du må sikkert bruke litt mel på benken.
Stikk ut runde former. Jeg bruker en liten plastboks til å stikke ut.
Legg en epleskive på ene halvdelen og brett over. Trykk godt ned, eventuelt med en gaffel.
Pensle med egg
Strø over perlesukker og kanel
Stekes i 12-15 minutter på 200 grader.
Avkjøles på rist. Og ja, de kan fryses om du ønsker det. Tiner fort om du får besøk eller i ranselen om du skal på tur.
Går det å halvere oppskrifra?
Ja da, går helt fint😃
Akkurat nå har jeg mye epler hjemme, så denne oppskriften skal testes.
kor mange blir det av denne deigen.
Ble ca.30 om jeg ikke husker helt feil😀
høres kjempe godt ut og skal prøves og smakes😀