Innbakte epler

Categories Baking, Dessert, Oppskrifter

Disse innbakte eplene er bare helt nydelige. Om du ønsker kan du også ha litt vaniljekrem inni. Jeg har kun eple, sukker og kanel inni. Behøver egentlig ikke noe mer. Disse er kjekke og ha på lur i fryseren.

Du trenger

15 dl hvetemel

2.5 dl sukker

3/4 ts salt

150 g smør

4.5 dl melk

1 pk tørrgjær

2 egg

Fyll:

Epler

Sukker

Kanel

Topping:

Egg

Perlesukker

Kanel

Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken. Rør ut gjær i den lunkne melken.
Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. Heves tildekket i 40-50 min.

Bland sammen fyllet. Sukker og kanel i en bolle. Ta ut kjernen på eple, del i to før du skjærer i halv måner. Bland eplene i sukker og kanel.

Ta deigen på bordet og kna den godt. Del i to emner.

Kjevle ut deigene. Du må sikkert bruke litt mel på benken.

Stikk ut runde former. Jeg bruker en liten plastboks til å stikke ut.

Legg en epleskive på ene halvdelen og brett over. Trykk godt ned, eventuelt med en gaffel.

Pensle med egg

Strø over perlesukker og kanel

Stekes i 12-15 minutter på 200 grader.

Avkjøles på rist. Og ja, de kan fryses om du ønsker det. Tiner fort om du får besøk eller i ranselen om du skal på tur.

5 kommentarer

5 thoughts on “Innbakte epler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *