Bakt løk er et kjempegodt tilbehør til for eksempel kjøtt. Du kan både bruke vanlig løk og rødløk. Personlig syns jeg rødløk blir penest i utseende. Bare se her

Du trenger

2 løk

2 ss rapsolje eller annen nøytral olje

2 ss rødvinseddik eller balsamico

2 ss kikkoman + 2 ss

salt

pepper

Slik gjør du

Skrell løken og kutt av bunn og topp

Kutt igjennom løken som en kake, men ikke helt igjennom. Det er viktig at de henger litt fast i bunnen.

Ha de over i en ildfastform. Ha over olje, rødvinseddik, kikkoman og krydder.

Ha over folie og la de stå i 10 minutter. Sett ovnen på 200 grader under/over varme

Løkene dampes under folien i 30 minutter. Ta så av folien, ha over litt ekstra kikkoman og sett de inn igjen uten folien i 10 minutter.

Når de er ferdig stekt løfter du de forsiktig over på et serveringsfat. Bruk gjerne to skjeer.

Brett ut bladene forsiktig med hjelp av skje/gaffel eller fingrene. Lag for lag slik at det blir en lotusblomst.

Dette minner meg om noe. På mitt russekort sto det: «Min hjerne er som en løk, du kan skrelle den lag for lag. Og det som er inni, er til å grine av»

1 kommentar

1 thought on “Bakt løk

  1. Dette må jeg bare prøve, og takk for at du forklarer så bra!
    Du var nå litt slem med deg selv på det russekortet da…:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *