Disse løkene både smaker og ser fantastisk ut. Jeg har brukt rødvinseddik og litt kikkoman på disse, men du kan godt bruke balsamico-eddik istedenfor. Det smaker også utrolig godt. Du kan servere disse til det meste av kjøtt.
Du trenger
(til 2 løk)
2 rødløk
2 ss rapsolje
2 ss rødvinseddik eller balsamico
2 ss kikkoman
salt (jeg har brukt urtesalt)
pepper
Slik gjør du
Kutt topp og bunn av løken og skrell den.
Kutt igjennom løken som en kake, men ikke helt igjennom. Det er viktig at de henger litt fast i bunnen.
Ha de over i en ildfastform. Ha over olje, rødvinseddik og krydder.
Ha over folie og la de stå i 10 minutter. Sett ovnen på 200 grader under/over varme
Løkene dampes under folien i 30 minutter. Ta så av folien, ha over litt kikkoman og sett de inn igjen uten folien i 10 minutter.
Når de er ferdig stekt løfter du de forsiktig over på et serveringsfat. Bruk gjerne to skjeer.
Brett ut bladene forsiktig med hjelp av skje, eller fingrene. Lag for lag slik at det blir en lotusblomst.
Jeg har lagt noen persilleblader rundt bare for farge effekt. Dette er jo ikke nødvendig. Da er det bare å nyte folkens.
Så pen og enkel mat, uten så mye ingredienser som jeg ikke aner hva er. Dette vil jeg prøve. Takk for at du deler.
Bare hyggelig😀Derfor jeg er her☺️
Dette så ikke bare fantastisk ut, men skal også prøves 😉 som tilbehør til en eller kjøttrett.
Dette skal prøves da jeg er veldig glad i rødløk.
Ser utrolig godt ut, og må prøves (som veldig mye av det du legger ut 😉). Jeg liker oxo at du legger ved bilder som forklarer/ forenkler prosessen😊
Elsker løk. Dette må prøves. Takk for mange gode ideer og ditt herlige humør og sans for både spøk og alvor ❤️
Imponerende resultat med få enkle tilsetninger og ikke minst enkelt.
Dette blir flott og godt til stek , tusen takk 🙋♀️👏🏻👏🏻👏🏻
fy søren sååå smart du er Tom, dette er prikken over ien som pynt på et fat.👍😄
Smart ja😂
Ser lekkert ut og smaker sikkert helt fantastisk 😃 Dette skal prøves 😋
Dette så jo helt fantastisk ut 👍
som ei vannlilje 🌸 og er nok utrulig hode . Dette må jeg ordne til neste venne middsg .
Tusen takk for oppskrift.
Kan man bake disse i airfryer?
så slipper man å sette på stekeovnen??
Ja da, går fint det😊
Hvor lenge skal dem være i airfryern og hør du det på samme måten med folien?
Kan man lage de dagen før selskap for pynt på koldtbord?
Ja, kan det😊