Innbakt pølser i potetmoskaker

Categories FirstPrice produkter, Middag, Oppskrifter

Pølser og potetmos spises i de tusen hjem i Norge. Så her har jeg lagd en annen variant av denne middagsfavoritten. Her er pølser bakt inn i potetmosen. Potetmosen er lagd på potet og gulrot. Mer smak og finere farge.

Her serverer jeg potetmoskakene med salat, hjemmelaget bbq- saus. Oppskrift på den finner du her

Og bakt løk som du finner oppskrift på her

Du trenger

(holder til 14 kaker. Beregn 2-3 per person) 

Potetmos

6 poteter

2 gulrøtter

0.5-1 dl melk

0.25 ts malt muskatnøtt

0.5 ts salt

0.5 ts kvernet pepper/peppermix

 

Potetmosdeig

Potetmosen

1 egg

50 gram revet ost

0.5 stk løk

Ev. Griljermel

Frisk persille

1 ss Vegetakrydder

5 grillpølser

Slik gjør du

Skrell potet og gulrøtter. Del opp i mindre biter. Kok møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet. Mos potet og gulrøtter. Tilsett melk og krydder. Denne mosen skal være litt tykk. For du skal blande flere ting i den senere.

La mosen bli kald. Er greit å lage den noen timer før eller kvelden før.

Kutt opp løk og finhakk litt persille.

Bland egg, løk, vegeta, ost og persille i mosen.

Så tilsetter du griljermel om nødvendig. Mengden her må du kjenne deg fram til. Deigen skal bli fast nok til at du kan forme den.

Del opp pølser i 3 biter. Stek de litt i en panne. Da er man sikker på at de er stekt på forhånd.

Trykk ut litt mos i hånda. Legg en pølsebit i midten. Og pakk den inn med mosen.

Legg potetmoskakene på et stekebrett med bakeark.

Stekes i ovn på 200 grader i ca. 15-17 minutter

Da er det bare å hugge innpå

3 kommentarer

3 thoughts on “Innbakt pølser i potetmoskaker

  1. dette ser både godt og spennende ut Tom, men er ikke helt sikker på om jeg kommer til og lage dem, men jeg lagrer dem i tilfelle jeg skal prøve dem, barnebarna kan hende vil ha så da får jeg se, men takk for du er så kreativ med mat👍😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *