Pølser og potetmos spises i de tusen hjem i Norge. Så her har jeg lagd en annen variant av denne middagsfavoritten. Her er pølser bakt inn i potetmosen. Potetmosen er lagd på potet og gulrot. Mer smak og finere farge.
Her serverer jeg potetmoskakene med salat, hjemmelaget bbq- saus. Oppskrift på den finner du her
Og bakt løk som du finner oppskrift på her
Du trenger
(holder til 14 kaker. Beregn 2-3 per person)
Potetmos
6 poteter
2 gulrøtter
0.5-1 dl melk
0.25 ts malt muskatnøtt
0.5 ts salt
0.5 ts kvernet pepper/peppermix
Potetmosdeig
Potetmosen
1 egg
50 gram revet ost
0.5 stk løk
Ev. Griljermel
Frisk persille
1 ss Vegetakrydder
5 grillpølser
Slik gjør du
Skrell potet og gulrøtter. Del opp i mindre biter. Kok møre i lettsaltet vann.
Hell av vannet. Mos potet og gulrøtter. Tilsett melk og krydder. Denne mosen skal være litt tykk. For du skal blande flere ting i den senere.
La mosen bli kald. Er greit å lage den noen timer før eller kvelden før.
Kutt opp løk og finhakk litt persille.
Bland egg, løk, vegeta, ost og persille i mosen.
Så tilsetter du griljermel om nødvendig. Mengden her må du kjenne deg fram til. Deigen skal bli fast nok til at du kan forme den.
Del opp pølser i 3 biter. Stek de litt i en panne. Da er man sikker på at de er stekt på forhånd.
Trykk ut litt mos i hånda. Legg en pølsebit i midten. Og pakk den inn med mosen.
Legg potetmoskakene på et stekebrett med bakeark.
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 15-17 minutter
Da er det bare å hugge innpå
ser veldig godt ut
dette ser både godt og spennende ut Tom, men er ikke helt sikker på om jeg kommer til og lage dem, men jeg lagrer dem i tilfelle jeg skal prøve dem, barnebarna kan hende vil ha så da får jeg se, men takk for du er så kreativ med mat👍😀
gøyal mat og godt 😃