«Biff» av rundstek med tilbehør

Categories Middag, Oppskrifter, Storfe

Rundstek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter eller supper som skal trekke en stund, slik at kjøttet blir mørt. Rundstek kan brukes som stek eller roastbiff.  Jeg syns rundstek er et nydelig kjøtt, og jeg ville prøve å steke det som biff. Og det ble faktisk veldig så bra.

Jeg skjærte av 2 skiver på ca. 250 gram fra midten av rundsteken. Disse deler jeg igjen i 2.  Disse krydret jeg med masse peppermiks og litt grovsalt. I pris blir dette 70 kr for dette kjøttet

Stekte de i en varm grillpanne. Øser over fett hele tiden. De fikk 3 minutter på hver side. Hviletid på 10 minutter etter steking. Disse ble medium

Hasselbackpoteter lagde jeg også. Brukte små poteter fra FirstPrice. Bruker to pinner på hver siden når jeg kuttet de, så kutter man ikke gjennom med et uhell.

Jeg har romtemperert smør. I smøret blander jeg inn 2 fedd hvitløk, gressløk og litt finhakket chili.

Smøret har jeg over potetene før jeg steker de på 200 grader i 45-50 minutter. Jeg øser litt av det smelta smøret over potetene innimellom.

Jeg lager også soppstuing med oksekraft (buljong)

Jeg steker champignon i en stekepanne. Knuser en buljongterning som jeg strør over. Litt pepper og fyller på med litt matfløte. Lar dette koke inn litt og strør over litt gressløk

Som saus har jeg kokt opp litt oksekraft som jeg jevner til med maizena og vann. Smaker til med godt med pepper, fløte og gressløk.

Da er det bare å servere. Jeg serverer også med soltørkede tomater i olje og litt fetaost.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *