Reklame | Bakeren og kokken
Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering – da blir smaken bare enda bedre. Her kan du bruke høyrygg, bog eller rundstek av storfe. Her kokes både grønnsaker og potet i samme gryte. Det er en gryte som er lik Boeuf Bourguignon, bare med noen forandringer.
Du trenger
(til 4 personer)
800 gram benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog eller rundstek
2-3 ss smør
2 ss hvetemel
1 ts salt
0,5 ts kvernet pepper
5 fedd hvitløk delt i grove biter
1 ss tomatpuré
4 dl rødvin
4 dl oksekraft
3 ss persille (kan bruke tørket)
2 stk. laurbærblad
2 løk
2 stk. gulrot
100 gram champignon
6 poteter
3 vårløk
Slik gjør du
Skjær kjøtt i terninger på ca. 4×4 cm.
Brun kjøttet i to omganger i en panne med smør/margarin. Ha det over i en gryte
Skjær sopp i båter. Og del vårløk i litt større biter. Fres i en varm stekepanne med smør til sopp og vårløk er gyllen, og ha over i gryta. Smak til med salt og pepper.
Dryss over litt persille eller gressløk før servering
Trenger du en ny gryte?
Da har Bakeren og kokken gode støpjernsgryter fra Staub. Kjøp din i dag. Det kan du gjøre HER
16 kommentarer
Nam nam 🙂
Ja, dette er Namnam🤤
kjempe oppskrift ogcdenne skal jeg prøve, kan jeg bruke rådyr har litt igjen etter nyttårskvelden med fondue, som ble frosset ned
Du har utrolig mange gode oppskrifter, og jeg har prøvd flere av dem så nå var det på tide med en kommentar. Minsten har cøliaki og er også superfornøyd med oppskriftene dine:) Moro å følge deg.
Tusen takk for det🥰
Denne gryten skal jeg lage i dag for den ser veldig god ut, men skal ikke spises før på lørdag. Tusen takk for oppskriften.👏😆💝
Du har veldig mange gode oppskrifter 😊 Jeg har prøvd en del til glede for mange, denne biff gryten såg deilig ut, tips til erstatning for rødvin?
Da blander du litt rødvinseddik ut i vann.
Kjempe greier, tusen takk👍😊
hei! kan man bruke maisena istedenfor hvetemel l sausen?? skal lage til noen som har glutenallergi.
Ja da, gjør det ofte pga yngstejenta😊
Hvor får man tak i rundstek? Meny hadde ikke, måtte bruke mørbrad, det er dyrt til 6 personer som er glad i mat, måtte ha litt over 1,2 kilo, men det ble veldig godt da.
Vet du hvor lenge 1,2 liter oksekraft paste kan stå i kjøleskap?
Kan bruke bog eller høyrygg også. Meny bruker og ha rundstek innimellom. Den holder i hvert fall ett år om ikke lengre. Så du får nok brukt den opp😊
Takk for svar og mange kjempegode oppskrifter.
Bare hyggelig😊
kjempe god gryte og her kan jeg bruke hjemmelaget potetmos,ris og pasta kjempe godt Tom🥰😀