Blåbærpannekaker

Categories Dessert, Frokost, Lunsj, Oppskrifter

Denne oppskriften på små blåbærpannekaker er med litt grovere mel. Den er enkel å lage, smaker utrolig godt og passer for alle. Server gjerne med blåbærsyltetøy og sirup. Om du vil være helt vill, så topp med sjokoladesaus.

Du trenger

50 g Smør
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts sukker
½ ts salt
2 egg
2 ½ dl Melk
150 g blåbær (ferske eller frosne)
Smør til steking

Slik gjør du

Smelt smør. Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle. Bland i egg, melk, blåbær og det smeltede smøret.

Visp til du får en klumpefri røre. La røren hvile slik at melet sveller, ca. 20 minutter.

Varm stekepannen og ha i litt smør. Stek på middels varme på begge sider til pannekakene har fått en fin farge. Dryss eventuelt litt blåbær over røren i stekepannen.

Da er det bare å servere

4 kommentarer

4 thoughts on “Blåbærpannekaker

  1. Kan jeg bruke glutenfritt mel? Det så godgutten.Siden det passer med sjokoladesaus tenkte jeg å prøve salt karamel saus.

    1. Kan bruke den lyse melblandingen man bruker til vafler etc. Karamellsaus er nok godt☺️

  2. disse ser utrolig spennende ut, bruker litt tomatsuppe med hardkokt egg og litt makaroni oppi i en suppetallerken og deretter de fine pannekakene dine 👍😀💙

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *