Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er i tillegg kjapp å lage om du har ferdig kraft og med masse god smak. Du kan selvfølgelig bruke buljongterninger også. Tipset da er alltid å bruke 1-2 ekstra.

Jeg har kokt inn kyllingkraft her fra 1.5 liter til 1 liter for ekstra smak i suppen.

Til denne suppen trenger du:

(4 personer)

2 kyllingfilet i små biter (eller som jeg har gjort. Renplukket 12-14 kyllingklubber som jeg kokte kraften på)

0.5 stk purre

1 stk paprika

2 ts currypaste

4 gulrot i små terninger

3 dl kokosmelk (kan bruke creme fraîche istedenfor)

1 liter kyllingkraft

Hakket persille

1 ss smør

Vil du lage kraft selv finner du link herhttps://tomsmatprat.blogg.no/koking-av-kyllingkraft-pa-kyllingklubber.html

Slik gjør du det:

Kutt først opp gulrøtter, paprika og purre.

Fres kyllingbitene raskt i smør, i en gryte på høy varme, i 2-3 minutter. (min kylling er ferdig kokt, har den derfor i på slutten)

Ha purre, paprika og gulrot i gryta, og fres et par minutter. Tilsett currypaste, og rør i 1 minutt.

Hell over kokende hønsebuljong, og la suppa småkoke i 5 minutter, eller til kyllingbitene er gjennomkokt. (Om du bruker filet)Rør inn kokosmelk eller crème fraîche og persille.

(Det er nå jeg har den ferdigkokte kyllingen i.)

For litt mer sting i suppen kan du også tilsette litt finhakket chili.

Da er det bare å servere. Jeg har en liten skje med rømme på tallerken også. Og hvitløksbaguetter er jo nesten et must som tilbehør. Jeg har lagd noen enkle baguetter selv. Link finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/enkle-hvitloksbaguetter.html

5 kommentarer

5 thoughts on “Kyllingsuppe

    1. Da burde du ha kjøttet i på slutten. Filet faller fra hverandre. Eller du kan strimle og steke det på forhånd. Da holder det sammen😀

  1. det ser jo så utrolig godt ut, men chilli kommer jeg til og kutte ut, orker ikke og brenne tunga med den, dyrka chilli en gang, men den ble kasta 🙈😀 men suppa ellers ser og høres kjempe god ut.👍😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *