Blåbærsyltetøy (Både kokt og rørte)

Categories Frukt og bær, Glutenfri, Mat fra naturen, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetisering

Lag deilig syltetøy med blåbær fra skogsturen! Blåbærsyltetøy er uunnværlig til nystekte pannekaker, men er også godt på vafler, som kakefyll og på brødskiven – og det er enkelt å lage selv. Du kan også bruke frosne blåbær. Det har jeg gjort her, fra årets bærtur.

Du trenger

(gir ca 6-7 dl)

500 gram blåbær

200 gram sukker

saften av 0,5 stk. sitron (kan utelates)

SLIK GJØR DU

Rør sammen blåbær og sukker i en kjele og tilsett sitronsaften.

Kok opp under stadig omrøring til sukkeret har løst seg opp og bærene begynner å slippe saft. La syltetøyet koke på høy varme i ca 10 minutter mens du rører om av og til. Fjern skummet som danner seg på toppen.

Når syltetøyet begynner å tykne, tar du det av varmen og heller det på varme, rene glass. Skru på lokk og avkjøl helt.

Når syltetøyet avkjøles, suges lokket fast og det oppstår vakuum.

 

Tips

Blir syltetøyet for tykt, kan du tilsette mer vann og koke det opp på nytt.

 

Rørte blåbær

Enkel oppskrift på nyrørte blåbær med sukker, et enkelt syltetøy som lages på få minutter

Du trenger

500 g blåbær

125 g sukker

0,25 sitron (saften)

Slik gjør du

Ha blåbærene i en bolle sammen med halvparten av sukkeret.

Mos bærene med gaffel til alle bærene er knust og sukkeret er blandet godt inn.

Smak på blandingen og se om det er søtt nok. Ha i resten av sukkeret om det trengs, og eventuelt litt sitronsaft. Bland godt.

Ha blåbærene over i en beholder med lokk og bruk dem som pålegg, til pannekaker eller vafler i løpet av noen dager.

Frys ned det du vet du ikke får brukt opp. Rørte bær holder seg godt i fryseren.

2 kommentarer

2 thoughts on “Blåbærsyltetøy (Både kokt og rørte)

  1. Rører alltid blåbæra jeg. Familien vil helst ha «Dronning-syltetøy» som er halvparten blåbær og halvparten bringebær. Fryser ned på glass og tar opp når vi har lyst på pannekaker ev. på brødskiva. Herlig !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *