Lag deg en flaske eller to med bringebæreddik, så har du en deilig basis for bl.a. dressinger. Den er også god til for eksempel sylta rødløk.
Du trenger:
500 g bringebær
200 g sukker
3 dl eplecidereddik
Slik gjør du
Mos bringebær og sukker i en bolle og bland med eddik.
La dette stå å trekke tildekket i kjøleskap i 4-5 døgn. Rør av og til.
Sil eddiken gjennom et klede, gjerne natten igjennom. Da blir den klar og fin. Jeg fikk ufrivillig med et par frø som hoppet over kanten. Gjør ingenting da.
Hell eddiken over på flaske.
Oppbevares mørkt og kjølig.
16 kommentarer
Wow, så enkelt og likevel gjør vi ting som dette altfor sjelden… Takk!
Ja, jeg prøve å utnytte ting vi har på gården. Bringe tilbake ting man ikke gjør mer.
Fantastisk🤩 hvor lenge holder denne herligheten seg?
Mørkt og kaldt, 2 år😀
Denne er også nydelig å tilsette sausen til lammelåret🙂
Da må jeg prøve det til påske🐣
Hei. Må bærene være ferske eller kan jeg bruke fryste bær?
Har masse bær fra forrige sesong i boksen 😁
Fryste bær går helt fint😀
Den skal jeg prøve 👌
Går dette an å lage med røde stikkelsbær??
Ja, kan lage med nesten hvilken som helst bær😀
Hvor mye eddik brukes det til 500 gr. bringebær? Har lyst til å prøve🥰
Det står 3 dl eplecidereddik. Det har bare havnet under reklamen😀
har ikke frisk bringebær, men butikken har, så denne skal prøves
dette må jeg lage også hvis jeg får plukket eller kjøpt bringebæri
Nydelig bringebæreddik får man også om kombucha-satsen har stått for lenge.
Da tilsetter jeg bringebær – alternativt bjørnebær – og bruker den til salater.
Jeg bruker ikke sukker. Til eget bruk er den nydelig som den er – kun med bær.
Ønskes litt søtsmak, kan Sukrin Gold eller honning tilsettes (smak deg fram).
Denne salateddiken holder seg i mange måneder.