Lag deg en flaske eller to med bringebæreddik, så har du en deilig basis for bl.a. dressinger. Den er også god til for eksempel sylta rødløk. 

Du trenger:

500 g bringebær

200 g sukker

3 dl eplecidereddik

Slik gjør du

Mos bringebær og sukker i en bolle og bland med eddik.

La dette stå å trekke tildekket i kjøleskap i 4-5 døgn. Rør av og til.

Sil eddiken gjennom et klede, gjerne natten igjennom. Da blir den klar og fin. Jeg fikk ufrivillig med et par frø som hoppet over kanten. Gjør ingenting da.

Hell eddiken over på flaske.

Oppbevares mørkt og kjølig.

16 kommentarer

16 thoughts on “Bringebæreddik

    1. Ja, jeg prøve å utnytte ting vi har på gården. Bringe tilbake ting man ikke gjør mer.

  1. Nydelig bringebæreddik får man også om kombucha-satsen har stått for lenge.
    Da tilsetter jeg bringebær – alternativt bjørnebær – og bruker den til salater.
    Jeg bruker ikke sukker. Til eget bruk er den nydelig som den er – kun med bær.
    Ønskes litt søtsmak, kan Sukrin Gold eller honning tilsettes (smak deg fram).
    Denne salateddiken holder seg i mange måneder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *