Kirsebær & bringebærpai med vaniljekrem
Categories Baking, Dessert, Frukt og bær, Mat fra naturen, OppskrifterEn nydelig pai dette. En blanding av kirsebær og bringebær gir en herlig smak av sommer. Og prikken over i’n er jo selvfølgelig vaniljekrem. Her er det brukt ferdig vaniljekrem, men du kan jo selvfølgelig lage den selv.
Du trenger
Paibunn
220 g mel
120 g smør, kaldt, i terninger
1 stk egg, sammenpisket
1 ss vann, kaldt
Slik gjør du
Kjør smør og mel i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og vann og kjør alt raskt sammen til deigen samler seg. Du kan gjerne kna deigen sammen for hånd.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk.
Fyll:
1 pakke vaniljekrem
1 ss potetmel
100 gram sukker
300 gram kirsebær
150 gram bringebær
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Du kan også klemme den ut i formen for hånd som er gjort her her. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
Bland bær, sukker og potetmel i en bolle. Dette må gjøres rett før du skal ha den i paien.
Fyll paibunnen først med vaniljekrem
Så har du over bærene
Pynt gjerne med litt av paideigen
Stek paien ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.
0 kommentarer