Bringebærsesongen er over oss, og da må det jo selvfølgelig lages noe likør. Likøren får søt og kraftig bringebærsmak, og en helt vidunderlig flott og dyp rødfarge. Du velger selv om du bruker 40 eller 60% vodka. Det kommer jo an på hvor sterk du ønsker den. Her har jeg brukt 40% på dette glasset. Jeg har også brukt de styggeste bærene. De som hadde blitt til syltetøy. De fine bærene fryser vi og nyter utover høst og vinter.

Det er viktig at du lager likøren på helt tett glasskrukke. Bruk Norgesglass eller lignende glass med helt tett lokk. Fyll opp med ekstra sukker og eventuelt ekstra sprit for at krukken skal bli lufttett. Det skader ikke med mer sukker enn det som står i oppskriften. Ekstra sukker vil løse seg opp av seg selv i løpet av et par dager og gjør likøren littegrann tykkere og søtere.

Ingredienser:

1 liter bringebær
6 dl sukker
1 dl vann
7,5 dl vodka

Slik gjør du det:

Ha rensede bringebær i en stort og tett glasskrukke med tett lokk. Vi har kjøpt disse krukkene på Europris. Bærene skal fylle godt over halvparten av glasskrukken.

Kok opp vann og sukker slik at sukkeret løser seg opp. Ta kjelen straks av platen og avkjøl. Bland det avkjølte sukkervannet med spriten. Ha dette i krukken.

Hell eventuelt oppi mer sukker og eventuelt også litt ekstra sprit slik at krukken fylles helt opp og blir tett.

La krukken stå slik i romtemperatur i minst 6 uker, og gjerne lenger. Snu krukken opp ned med jevne mellomrom og minst en gang i uken.

Etter at det har gått minst 6-8 uker kan du sile likøren (men det skader absolutt ikke om du lar likøren stå og trekke med bærene enda lenger).

Sil likøren slik at bringebærene fjernes (disse bærene er supergode som dessert så ikke kast dem). Hell likøren tilbake på krukken og la stå i 2 dager uten å snu på krukken. Dette for at bunnfallet skal legge seg i bunnen av glasskrukken slik at likøren blir mest mulig klar.

Hell likøren deretter forsiktig over på flasker med tette lokk. Jeg bruker trakt og øser likøren over i flaskene slik at bunnfallet ikke kommer med over i glassflaskene, men holder seg i bunnen av glasskrukken.

Oppbevar likøren kjølig og mørkt.

Du kan lage likør med alle slags bær, slik som blåbær, multer, solbær, tyttebær osv.

8 kommentarer

8 thoughts on “Bringebærlikør

    1. Ja da, det går helt fint. Får faktisk litt ekstra bringebær smak, for den safter seg bedre😀

  1. Dette er noe for meg! Plukker masse villbringebær og vet ikke alltid hva jeg skal bruke dem til. Takk, Tom!😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *