Frisk og god kirsebærlikør lager du enkelt selv. Bruk sure kirsebær. Jeg har også smaksatt den litt med nellik. Jeg har brukt 40% vodka. Du bestemmer selv om du skal bruke 60%


Bærene kan serveres som dessert med f.eks. is eller pisket kremfløte til. Denne desserten er en “bilfri voksendessert”, da bærene inneholder mye alkohol.

Du trenger:

  • 1 liter kirsebær ca. 700 gram
  • 400 gram sukker
  • 6-7 nellik spiker
  • Vodka

Slik gjør du:

For at ikke det skal bli stensmak på likøren fjerner du stenene på halvparten av bæra. Fjern også stilk og annet rusk.

Legg bæra på glass. Viktig at det er tette glass krukker. Disse er kjøpt på Europris.

Ha på sukker

Ha i nellik spiker. Du kan også ha i en hel kanelstang om du ønsker. Blir litt mer juletre. Dette kan også sløyfes.

Fyll opp krukken med vodka.

La glasset stå i romtemperatur (kjøkkenbenken) til sukkeret er smeltet. Rist på glasset av og til. Likøren bør stå minst 10 uker før den brukes. Er den lite søt, kan den tilsettes mer sukker. Det er unødvendig å sile bærene fra hvis likøren brukes i løpet av et halvt års tid.

28 kommentarer

28 thoughts on “Kirsebærlikør

  1. Min oppskrift er som følger:
    Fyll et glass med kirsebær, fyll det så med sukker. Rist sukkeret ned og ha i mer. Gjenta dette til du ikke får i mer sukker. Fyll så opp med sprit. La det stå på kjøkkenbenken og snu det hver dag til sukkeret er oppløst.
    Sukker løser seg ikke opp i alkohol så vesken som løser opp sukkeret kommer fra bærene. Jeg bruker 60% sprit. Etter å ha silt av spriten kan du fylle glasset med bærene med rødvin. Da får du noe som kan ligne litt på den danske kirsebærvinen. Så etter det kan du bruke bærene til voksendessert.
    Enjoy. 😋🍷

  2. Hjelp! Når alt var klart og jeg snudde glasset, kom det frem flere larver! Det er andre gang jeg opplever det. Har skylt bæra godt, og med vann og eddik 🙁

  3. Jeg glemte dessverre å ta vare på noen stener for å knuse i likøren. Er det noe annet jeg kan bruke som”erstatning” for stenene?

  4. Takk for svar. Jeg hadde mer moreller i- bør jeg fortsatt ha mer sprit i. Kanskje et par nellikspiker ? Ser du har brukt det?😁 har aldri prøvd med det

    1. Syns det var godt med litt nellikspiker i😊Litt mer sprit hjelper også. Kan vanne den ut om du syns det blir for sterkt😊

  5. Jeg har et glass med litt størrelse. Er det viktig at det er vodka helt opp til lokket, eller har ikke det noe å si?

    1. Man fyller opp slik at bæra ikke blir liggende å flyte på toppen. Da kan det komme mugg på de. Alkoholprosent blir for lav til å ta knekken på det

  6. Hei! Er første gang jeg skal prøve å lage dette, og har et stort og fint tre i hagen som må plukkes nå. Jeg lurte på hvor stort glass man må ha? Siden man skal ha 1l bær, så bør glasset være større? Tusen takk på forhånd 🙂

  7. Jeg har ikke fylt opp glasset, slik at bærene ligger og flyter på toppen.

    Laget likøren for en knapp 1 uke siden så ingen mugg ennå.

    Finnes deg noen mulighet for meg å redde denne? Hva kan jeg gjøre?

    1. Burde fylle den opp så bæra blir dekt. Om du ikke vil bruke mer sprit, så fyll på vann eller saft med kirsebærsmak.

  8. Hei, takk for tips om nellik. Jeg bruker brandy og venter med sukker til det har stått og trekt ca 6 uker. Siler fra, koker sukkerlake og smaker til passe søthet. Blir bedre og bedre jo lengre den får stå 😘

  9. Tusen takk for svar 🙂 Jeg har nå laget den men ser at min er mer rød enn det er på bildet deres. Jeg glemte å sile av saften først, er dette feil? Har helt på spriten og sukkeret, og lukket den igjen…

  10. Hei, takk for fin oppskrift! Jeg anbefaler å unngå kirsebærstein fullstendig, da de kan frigjøre amygdalin som blir til ekstremt giftig cyanid i kroppen. Her blir steinene liggende lenge i alkohol. Giften frigjøres enda mer hvis steinene knuses, og dette kan føre til akutt forgiftning, koma og i ekstreme tilfeller død. Giften trenger inn i både likøren og bærene.

    Les her for mer informasjon, eller søk på “cherry pit poisoning” på nettet: https://www.poison.org/articles/i-swallowed-a-cherry-pit-184

    “Even small amounts of cyanide can quickly lead to loss of consciousness, seizures, sudden loss of blood flow to vital organs, and death.”

  11. Etter en stund ser man at det under lokket har dannet seg noen større bobler med luft, som har tatt litt tid for å ha funnet veien opp til overflaten. Gjør dette noe? eller bør man etterfylle slik at det ikke er noe luft der? Tenker på evt. mugg og lignende

    1. Det finner du jo fort ut når du åpner glasset😀Er det dårlig kjenner du det med en gang på lukt og smak😀

  12. Hei tok ut få steiner…10-15 knuste dem og putta de oppi igjen. Resten av bæra er hele med stein inni. Må jeg ta de ut.?..lagde dette i dag.

  13. Synes min likør ikke er så rød? Litt brunfarge ? Ønsker mer den rød😁 kan jeg ha noe farge i?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *