Lammegryte med rotmos

Categories Gryter, Lam, Middag, Oppskrifter

Lite smaker bedre enn en smaksrik og varmende lammegryte på kjølige dager. Dette er også en lettvint søndagsmiddag til familien eller gjester om du ønsker det. Bruk grytekjøtt av lam til denne retten.

Du trenger

 (Til 2 personer)

400 gram grytekjøtt av lam

4 sjalottløk eller 6 små

150 gram gulrøtter

2 stilker vårløk

1 hvitløksfedd

150 gram sellerirot

2 ss rødvinseddik

4 dl kraft (vann og grønnsaksbuljong eller fond med lam. Jeg bruker to terninger med buljong til 4 dl vann)

1 laurbærblad

1 boks hakkede tomater

salt

pepper

litt frisk timian

Slik gjør du

Skjær opp kjøttet i ønskede biter. 2•2 eller 3•3 cm er  passelig.

Skrell grønnsaker og løk. Gulrot og sellerirot i staver. Sjalottløk skal være hel. Vårløk og hvitløk hakkes opp etter eget ønske.

Smelt smør i en panne og stek kjøttet brunt på sterk varme.

Ha kjøttet over i en gryte. Ha i hakkede tomater og la dette putre litt sammen.

Sett pannen tilbake på plata. Stek grønnsakene godt i panna med smakene fra lammet. De skal bli gylne.

Ha grønnsakene også over i gryta.

Tilsett kraft, laurbærblad, rødvinseddik i gryta. La dette putre sammen på svak varme i 30-60 minutter. Det kommer litt an på hvilket kjøtt du bruker. Noe blir mørt på 30 og noe trenger litt mer tid. Dette sjekker du bare litt underveis.

Smak til med salt og pepper. Hakk over litt frisk timian, la koke et par minutter til før du serverer.

Rotmosen finner dere oppskrift på her i linken:https://tomsmatprat.blogg.no/enkel-rotmos-som-smaker-himmelsk.html

17 kommentarer

17 thoughts on “Lammegryte med rotmos

  1. Mmmm.. Denne lammegryta e nok en aldeles herlig høstrett – gleder meg til å lage den! Er ikke lenge til det er sesong for fårekjøtt 😀👍

  2. Lagde denne i dag. Falt virkelig i smak hos alle her i huset. Blir ikke siste gang vi lager denne 😊

  3. Lurer på om det er godt med ris til denne gryta? Gryta så aldeles nydelig!! Denne MÅ prøves !!!

    1. Det fungerer nok det også, men jeg personlig hadde heller brukt potet, rotmos eller stappe😃

  4. Må være ypperlig å kjøpe skivet Lammelår, så kan en bruke benbitene til å koke kraft😊

  5. Denne lammegryten var helt nydelig. Lagde den i dag. Anbefales. Rotmosen passet perfekt til.

  6. har masse lammekjøtt strimler i fryseren og har ikke helt skjønner t hva jeg skal bruke den som, men her kom løsningen,👍😀 denne skal prøves og tusen takk for en ny nydelig oppskrift Tom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *